Legyünk őszinték: vannak napok, amikor kinyitjuk a hűtőszekrény ajtaját a konyhában, ránézünk a polcon lévő élelmiszerekre, és teljesen elveszettnek érezzük magunkat a látványtól. Semmi nincs benne, amiből egy gyors receptet össze tudnánk ütni.
A könnyű ételek elkészítésének trükkje, hogy mindig legyen otthon az olyan alapanyagokból, melyekkel bármilyen készségszinten sokféle ételt elkészíthetünk. Az alább – a Manual segítségével − listázott összetevők a legsokoldalúbban felhasználhatóak közé tartoznak. Írd őket a bevásárlólistádra, és az e heti étkezés biztosan stresszmentes lesz!
Ez is érdekelhet: 5 hozzávaló, amivel bármilyen szendvicset felturbózhatsz
1. Grillcsirke
Imádjuk a boltban vásárolt grillcsirkét. A trükk az, hogy amint hazahozod, még melegen aprítsd fel. Ha megvárod, amíg a hűtőszekrényben lehűl, a feladat kicsit nehezebbé válik. Apríts fel egy-két kis szépséget, és tárold a hűtőben, hogy egész héten könnyedén felhasználhasd. Dobj belőle levesekbe, salátákba és tésztaételekbe, vagy tegyél néhányat egy tortillába a kedvenc olvadt sajtoddall egy gyors quesadilla elkészítéséhez. Szeletelt sajttal és almával fogyasztva pedig elég egy egyszerű ebédhez.
2. Tortilla
A tortilla fontos alapanyag a reggeli, az ebéd vagy a vacsora könnyű elékszítéséhez. Csinálj rántottát pár tojásból, majd hajtsd bele őket a tortillába egy gyors reggeli burritóhoz. Vagy tölts meg egyet hússal és friss zöldségekkel egy egészséges déli wraphez. De akár fel is szeletelheted, és kisütheted olajban, hogy saját házi tortillachipset készíts belőlük!
Ha tovább olvasnál: 6 hozzávaló, ami mindig jól jön az ételekhez a séfek szerint
3. Rizs
Fotó: Shutterstock
Ennek a megfizethető árú éléskamra alapanyagnak a felhasználási lehetőségei végtelenek. A rizs önmagában is fogyasztható, de textúrát és ízt ad bármilyen más ételnek is.
4. Fagyasztott garnélarák
A fagyasztott garnéla azon ritka alapanyagok egyike, amely fagyasztás után is ugyanolyan finom, és néhány perc alatt kiolvad. Tedd tésztákba, kevergetős ételekbe, levesekbe vagy bármi másba, amihez kedved támad!
5. Tészta
A tészta a listán szereplő két másik hozzávalóval kombinálva az egyik legfinomabb, leggyorsabb és legegyszerűbb étel. Dobj össze egy kis főtt tésztát egy kis vajjal és sajttal, és minden éhes gyomrot boldoggá fogsz tenni.
6. Vaj
Fotó: Shutterstock
Mindig jó, ha van a hűtődben, szóval inkább vásárolj belőle nagy tételben.
7. Parmezán sajt
Ez a sajt nagyon jól működik tésztán, de finom szinte minden másra is. Ízetlen zöldségek? A rakott ételnek aranyló és finom kéregre van szüksége? Kicsit unalmas a gyümölcstál? Mindre jöhet a parmezán. Szinte nincs olyan, amit ez a finom sajt ne tudna feldobni.