Ha az éléskamra jól fel van szerelve pár alapvető dologgal, nagy baj nem lehet. Már ha csak néhány ilyen hozzávaló rendelkezésedre áll, percek alatt össze tudsz dobni egy kielégítő ételt.
Tudod, ki az, aki még remekül át tudja alakítani az alapvető élelmiszerekből készült ételeket ízekkel teli tányérrá? A séfek! Ők azok, akik hetente legalább 40 órát töltenek azzal, hogy másoknak főznek. Összegyűjtöttük a kitchn segítségével, hogy milyen alapanyagokat tartanak kéznél a kevés erőfeszítést igénylő, de annál nagyobb dicséretet bezsebelő vacsorákhoz. Lássuk!
Ez is érdekelhet: 6 „rossz” zsírt tartalmazó élelmiszer, ami valójában egészséges
1. Ropogós chilipehely
Egy éléskamra kötelező kelléke a chilipehely. Könnyen beszerezhető, és gyönyörű ropogós textúrát és mély ízvilágot ad bármelyik gyors ételhez.
2. Szójaszósz
Az alacsony nátriumtartalmú szójaszósz kötelező kellék a kamrában. Remek alap pácnak és a só helyettesítésére, lédús és ízletes marad a tétel, kicsit több mélységgel. Levessel keverve használhatjuk húsok párolásához is.
Ha tovább olvasnál: 6 étel, ami serkenti az agyműködést
3. Dijoni mustár
Fotó: Shutterstock
A dijoni mustár klasszikus éléskamra alapanyag mindazok számára, akik szeretnének egy kis fantáziát vinni a konyhájukba. A mustár finom édessége és finom fanyarsága tökéletessé teszi szendvicsekhez, mártogatósokhoz, pácokhoz, dörzsölésekhez, öntetekhez stb.
4. Japán rizs
A frissen őrölt rizsben tényleg érezni a különbséget − sokkal aromásabb és ízletesebb, és nagyon sok étel kiváló alapanyaga.
5. Barilla tészták
Annyi mindent lehet csinálni a tésztákkal: tészta paradicsomszósszal, tészta szójával és fokhagymával, hideg tésztasaláta, sőt még makaróni is a gyerekeknek.
6. Ananászos ecet
Az ecet mély, gazdag, édes és fanyar, és megkönnyíti a zsíros ételeket. Különösen az ananászos ecetnek van egyedi, édes íze, ami megkülönbözteti a tipikus almaecetektől. Nem csak vinaigrette-hez, de az olyan ételekhez is használhatod, mint a csirke, hal, zöldség és saláták. Nyomj rájuk egy keveset, ahogy egy citromot facsarsz a tetejükre, hogy pikáns, fanyar hangsúlyt adj nekik.