google

Ezentúl ellenőrizhetjük, hogy mennyire biztonságos megnyitni egy találatot.


Új funkciót kap a Google keresője, amivel rövid információt kaphatunk a megnyitni kívánt weboldalakról. Mint a lenti animált gifen is látható, a linkek mellett ha megnyitjuk a három függőleges pont ikont, akkor megjelenik egy about the result felület, ellátva minket néhány tudnivalóval a linkről. A rendszer Wikipédiáról húz be adatokat az oldalakról, így értelemszerűen csak azoknál tudja ezt megtenni, amikről szerepel információ ott.

De emellett azt is mutatni fogja a felület, hogy organikus találatról van-e szó, ami népszerűsége okán jutott ilyen jó találati pozícióba a keresés során, vagy fizettek azért, hogy előbbre kerüljön, emellett azt is megtudhatjuk majd, hogy a https kapcsolata biztonságos-e az oldalnak attól függetlenül, hogy Wikipédián szerepel-e róla tudnivaló.

Az új gombbal azt kívánja elérni a keresőszolgáltatás, hogy ellenőrizhessük kényelmesen és gyorsan a keresett információ forrásának hitelességét. A kapott előismeret alapján pedig eldöntheti mindenki, hogy mennyire tartja majd megbízhatónak azt, amit megnyit. Példának a koronavírusról terjedő híreket említette a Google, aminél így kevésbé dőlnek be az emberek a kamuhíreknek. A funkció egyelőre teszt jelleggel csak az Egyesült Államokban indul, de várhatóan idővel hozzánk is megérkezik.

(Forrás: The Verge)


A figyelmetekbe ajánljuk