Hatalmas segítséget nyújt a Google Térkép az elektromos autók sofőrjeinek.


Az elektromos járművek egyre népszerűbbek, ám ennek ellenére egy hosszabb utazás megtervezése idegtépő lehet, hiszen a szükséges töltési pontok felderítése felér egy rejtvényfejtéssel. Ebben szeretne segíteni a jövőben a Google Maps.

Egyből három új funkcióval rukkoltak elő, amellyel megkönnyíthetik az e-autósok mindennapjait.

Mik a kibővített térképszolgáltatás újításai?

A szoftver megmutatja az útvonaltervezést az ajánlott töltési pontokkal együtt, bár ezt egyelőre csak az Android alapú rendszert használó autók élvezhetnék ki először. Ilyen a Polestar 2 vagy Volvo XC40 Recharge.

Az applikáció több tízezer nyilvános töltőpont közül választja ki a számunkra legmegfelelőbbet, –mindezt pár másodperc alatt – emellett pedig a töltési időt is beleszámítja a várható célba érkezési időbe. Ennek köszönhetően sokkal pontosabbak lehetünk és nem kell azon aggódnunk, hogy mennyi időt vesztegetünk a töltési pont keresgélésével.

Amennyiben csak egyetlen töltésre van szükség útközben, akkor a felajánlott ideális töltőpontot a sofőr is kiválaszthatja magának a töltési sebesség és a töltőpont helyszínén lévő üzletek, szolgáltatások alapján. Néhány európai országban pedig már azt is megtudhatjuk, hogy a töltőnél miképp fizethet a sofőr.


(Infostart)

Friss

UFOkról készít dokusorozatot JJ Abrams

A négy epizódos miniszéria címe szimplán csak UFO lesz.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk