Most akár a Ghibli veteránjától is tanulhatsz animálni

Most akár a Ghibli veteránjától is tanulhatsz animálni

Animációs ösztöndíjat indít a Netflix az egyik legnagyobb japán animációs céggel közreműködve.


A Netflix összefogott a japán WIT Studioval, aminek olyan animék animációját köszönhetjük, mint az Attack on Titan, vagy éppen a Ghost in the Shell. Közösen egy ösztöndíjat indítanak, méghozzá egy igazi nagyágyú vezetésével. A hat hónapos animációs kurzust ugyanis az a Hitomi Tateno fogja tartani, akinek rezüméje olyan Ghibli-klasszikusokat tartalmaz, mint A vándorló palota, Chihiro Szellemországban, Totoro, vagy éppen a Mononoke hercegnő.

Az ösztöndíj egyébként nem csak a kurzus költségeit állja teljes mértékben, de még a szerencsés bejutók megélhetésében is segít anyagilag. Ugyanakkor ha részt akarunk venni rajta, akkor csak úgy tudunk, ha Japánban élünk, vagy éppen odaköltözünk magunktól. Emellett bár nem szükséges beszélni a japán nyelvet hozzá, azért nem árt a hétköznapi kommunikációhoz, különösen társainkkal a kurzuson.

Összesen 10 ember fognak kiválasztani a programra, várják a jelentkezőket ezen a linken. Ugyanakkor feltétel, hogy a jelentkezőknek érettségi diplomájuk kell legyen legkésőbb márciusig, emellett 18 és 25 közöttieknek kell lenniük. Február 28 a határidő, utána kezdik el kiválasztani a szerencsés 10-et, számol be róla a Dazed.


A figyelmetekbe ajánljuk