Miyazaki annyira utálta a nyugdíjt, hogy csinált egy új filmet

Miyazaki annyira utálta a nyugdíjt, hogy csinált egy új filmet

A Studio Ghibli atyja nem sokáig bírt nyugton maradni a visszanovulás után.


Hayao Miyazaki még 2013-ban jelentette be visszavonulását, a Studio Ghibli rajongók nagy bánatára, de négy évvel később az animációs stúdió egyik producere már arról nyilatkozott, hogy csak nem bír nyugton ülni otthon az öreg rendező. Akkor arról beszélt, hogy elkezdett csinálni egy mesét az unokájának ajándékba, kvázi hagyatékként. Azóta viszont nem sokat hallhattunk erről.

Most a fia, Goro Miyazaki, aki éppen a Ghibli első CG-animált filmjét rendezte és azt népszerűsíti éppen, elárulta, hogy apja már dolgozik a következő filmjén, aminek valószínűleg How Do You Live? lesz a címe. Mint mondta, a nyugdíjba vonult életet annyira értelmetlennek és unalmasnak találta Miyazaki mester, hogy szimplán visszatért a visszavonulásból.

Következő filmje eredetileg egy kisfilmnek indult a stúdió múzeumának, de aztán ahogy dolgozott rajta, szép lassan egy egészestés mozifilmmé vált.

Anyám mindig azt szerette volna, ha apám visszavonul, kevesebbet pörög és szimplán csak nyugodtan élvezi élete hátralevő részét. De nemrég el kellett fogadnia a tényt, hogy az öreg szimplán nem tud nem alkotni, már érti, szóval úgy van vele, hogy ha élete végéig alkotni akar, akkor felőle menjen irodába minden nap.

(Forrás: Dazed)


A figyelmetekbe ajánljuk