A Mijazaki Hajao által tervezett óra Tokióban

Getty Images

Gigantikus tárlattal tisztelegnek az Oscar-díjas Hajao előtt

A japán animációs művész életművét Los Angelesben állítják ki, ahol 11 animációs filmjét is meg lehet nézni.


Az Oscar-díjas japán animációs mester, Mijazaki Hajao életműve előtt tiszteleg a tavasszal a Los Angeles-i mozgóképmúzeumban (Academy Museum of Motion Pictures) megnyíló filmakadémiai múzeum első időszaki kiállítása - számolt be róla a Variety.com. A tárlatot a filmmúzeum Marilyn és Jeffrey Katzenbergről elnevezett galériájában rendezik be. A kiállítás 2021. április 30-tól látogatható, a múzeum hivatalos megnyitását követően.

Mijazaki hajao

Hajao Oscar-díjával 2003-ban

Getty Images

A kiállítás a híres japán animációs műhelyt, a Ghibli Stúdiót alapító animációs filmrendező hat évtizedes pályafutását mutatja be. Ez lesz a japán művész alkotásainak első retrospektív kiállítása Észak-Amerikában.

A kiállítást több mint 300 relikviával rendezték be, és Mijazaki 11 animációs filmjét ismerheti meg a közönség, köztük a Chihiro szellemországban és A vándorló palota című alkotásait. A tárlatot hét szekcióra osztják, ezek mindegyikét a mester egy-egy animációs témájának szentelik.

Never-Ending Man: Hayao Miyazaki Trailer #1 (2018) | Movieclips Indie

„Mijazaki Hajao egyedülálló képességgel képes megragadni, hogy miként érzékeljük az életet, annak minden kétértelműségével és összetettségével" – magyarázta Jessica Niebel, a tárlat kurátora. „Kiváltság volt együttműködni a Ghibli Stúdióval egy olyan kiállítás létrehozásában, amely Mijazaki rajongóinak és a munkásságát még nem ismerőknek egyaránt szól" – fűzte hozzá.

Mijazaki 2003-ban Oscar-díjat kapott a Chihiro szellemországban című rajzfilmjéért, és 2014-ben életművét is Oscar-díjjal ismerte el az amerikai filmakadémia.

Friss

A sertéshús fogyasztása is lehet egészséges

A sertéshús sokkal több vitamint és ásványi anyagot rejt, mint azt elsőre gondolnánk. A sovány sertéshús, például a karaj az egészségtudatos táplálkozásba is nagyszerűen beleillik, mert zsír és koleszterin tartalma egyaránt alacsony. Megmutatjuk miért érdemes az ünnepek közeledtével sertéshúsból készült ételt tenni az asztalra. Készítsd el minél többször, hiszen „egy kiváló minőségű sertéshús, minden ízében különleges"!

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk