Miért kéne a hűtőben tartanod a papírtörlőt?

Miért kéne a hűtőben tartanod a papírtörlőt?

Természetesen nem kell alapjáraton ott tartani, csupán a zöldségek frissen tartása érdekében. De mi ez a technika?

Megszoktuk, hogy ezekhez a praktikus segítőkhöz nyúlunk, ha kiömlik valami, de sokoldalúbbak, mint az ember gondolná. Akár a csirkét kell szárazra tapogatni, hogy szuper ropogós legyen a bőre, akár egy öntöttvas serpenyőt kell megszárítani, a papírtörlők különböző módokon segítenek a konyhában. De kiderült, hogy még a zöldségek frissen tartásában is segíthet – írja a The Healthy.

Ez is érdekelhet:3 egészséges, mégis alulértékelt zöldség, amit gyakrabban kéne fogyasztanunk

​Mit kell tennünk?

Nagyon egyszerű. Mindössze annyit kell tennünk, hogy kibéleljük az ételtároló dobozoz fiókját papírtörlővel, mielőtt betesszük oda a zöldségeket. Majd minden alkalommal cseréljük ki a papírtörlőkendőt, amikor új terményt teszünk be. Így a zöldségek tovább maradnak frissek. A ropogtatóláda is tisztán marad.

​Hogyan működik ez?

Sok gyümölcs és zöldség, köztük például a kelkáposzta és a cukkini, sok vizet bocsát ki tároláskor. Ennek a nedvességnek nincs hová mennie, és a tárolódobozban marad, majd szomorú, barna terményt kapunk. A papírtörlő azonban felszívja a nedvességet, így soha többé nem kell szembesülnünk a fonnyadt kelkáposztalevelekkel.

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!


A figyelmetekbe ajánljuk