Az este’r partners belsőépítészeti koncepciója alapján megvalósuló Zazie Bistro & Bar belsőépítészeti megoldásai immár nemcsak a hazai közönséget varázsolják el, hanem a nemzetközi építészeti szakmának is felkeltették a figyelmét. A BigSEE ljubljanai nemzetközi designdíj Winner kategóriájának nyerteseként Budapest új törzshelyének lehetősége nyílik a legjobb közép-európai építészeti és belsőépítészeti megoldások között megmérettetni magát.
A BigSEE Architecture Award egy igen meghatározó építészeti elismerés, melynek célja az építészet, a belsőépítészet, a kreatív iparágak terén elért kiváló eredmények, alkotások bemutatása és elismerése. A zsűri számára a díjazás során kiemelt szempont az innováció, a fenntarthatóság, az eredetiség, a társadalmi tudatosság, és természetesen a funkcionalitás is.
A Zazie Bistro & Bar pedig a BigSEE ljubljanai nemzetközi designdíj Winner kategóriáját zsebelte be nemrég, melynek köszönhetően a tervezőcsapat személyesen is bemutathatja a projektet a Design hét Ljubljana programsorozatának keretében, ahol a legjobb közép-európai építészeti és belsőépítészeti munkákat fogja díjazni a zsűri.
Fotó: Zazie/Holló Hunor
Ez is tetszeni fog! 5 teraszos hely Budapesten, ha a hétvégén megnyitnátok a szezont
Radnóczy Eszter, az este'r partners belsőépítész iroda alapítója tervezte a MOL Campus földszintjén található helyet, mely Bíró Dániel séf vezetésével gyorsan a helyiek kedvencévé vált. Az igazi áramlásélményt kínáló helyszínen nemcsak az ételek, hanem a hangulat is ráadásért kiállt, hiszen Budapesten sehol máshol nincs olyan étterem, ahol ilyen Duna-élménye lehet a vendégnek.
Tereinek gördülékenységét a folyó áramlása befolyásolja, amely a helyet befogadó épület üvegfelületéről is kivehető. A belsőépítész csapat is erre helyezte a hangsúlyt. A külső üveges héjjal párhuzamosan hullámzó teljes belső falat egy nagyon különleges égetett rácsos dísztégla alkotja, melynek hatását a nagy, áramló, íves fal felett a mennyezeten lebegő textilek hullámozása fokoz.
A projekt mögötti ötlet fő irányvonala az volt, hogy a MOL Campus kortárs, városi attitűdjét ötvözze a természeti elemekkel, melyek már az épület ablakain keresztül is erőteljesen megjelennek, és teret kapnak a bisztró minden helyiségében: a kávézóban szó szerint átölelhetünk egy fát, a társalgó kis öbleiben pedig kényelmes kanapékkal, fonott lámpákkal és természetes anyagokkal körülvéve pihenhetünk meg.
Figyelmedbe ajánljuk! 5 koktélozóhely Újbudán, ahova egyszer mindenkinek érdemes betérnie
Az éttermi enteriőr tervezésekor az inspirációnkat a dunai evezés adta: az az élmény, amikor megnyugtató lassúsággal áramlik alattad a folyó, be-beevezel a nádasba és mindenhol új, kis világok nyílnak meg. Ezt szerettük volna lefordítani a design nyelvére egy olyan térrel, amely megnyugvást ad, komfortot sugall, mégis felpezsdít, attól függően, hogy melyik napszakban érkezel
– mondja Radnóczy Eszter belsőépítész, vezető tervező.
Fotó: Zazie/Holló Hunor
A tervezőcsapat a Design hét Ljubljana programsorozata után sem áll meg, hiszen a londoni Restaurant & Bar Design Awardson is pályáztak a Zazie-val, mely a világ legkreatívabb helyeinek ad helyet.