A húsimádók rémálma lehet a díjnyertes vegán hentesbolt

A húsimádók rémálma lehet a díjnyertes vegán hentesbolt

Valószínűleg egyből görcsbe is rándult a gyomruk.

Az elmúlt években radikálisan változik a világ étkezéskultúrája. Elég csak a Burger Kingre gondolni, amely megnyitotta első teljesen húsmentes éttermét Németországban. De ennél is merészebbet húzott a három Michelin-csillaggal is rendelkező, világ legjobb éttermének tartott Eleven Madison Park, ahol úgy döntöttek, hogy semmilyen hússal készült étel nem lesz az étlapon.

A trendet elnézve, ezért sem tűnik lehetetlennek a Famous for my dinner parties (híres a vacsoráimról) nevű Instagram-oldal által megosztott fotó, amelyet az IN szúrt ki.

A képen egy klasszikus hentesboltnak tűnő kirakat látható. Első ránézésre disznósajt, szalámik, kolbászok és más húsfajták láthatóak, de ha közelebbről megnézzük, már egészen más a helyzet.

Húsok helyett ugyanis minden növényi alapú, így fellelhető a paradicsom, gránátalma és banán is. A fotós mindezzel egy alternatív hentesbolt kirakatát akarta bemutatni, amely talán nincs is annyira távol, hiszen ma már szinte minden húsból készült ételnek van alternatív, vegán megfelelője.

Nem mellesleg a kép a Bioplanete nevű oldal fotópályázatának fődíját is elnyerte.

A figyelmetekbe ajánljuk