bitter giuseppe koktél

Mindenki kedvence lesz ez a különös koktél, ami tesz a szabályokra

A Cynar egy alacsony alkoholtartalmú, keserédes likőr, amely articsókából készül. Az olaszok jellemzően jéggel és egy szelet naranccsal isszák. De számos koktélban felhasználják, köszönhetően a kalandvágyó amerikai mixológusoknak, akik nem csak mellékszereplőként, hanem olykor az ital alapjaként is kezelik: ilyen például a Bitter Giuseppe, a chicagói csapos, Stephen Cole alkotása.


Néha egy koktél mondja meg, hogy mit tegyünk bele, nem pedig mi találjuk ki

nyilatkozta a Robb Reportnak Stephen Cole.

A mixer egy megmagyarázhatatlan ihlet miatt döntött úgy, hogy az ital alapjául nem whiskyt, gint, vodkát vagy brandyt használ, hanem Cynart, egy erőteljesen keserű, alacsony alkoholtartalmú olasz likőrt. Ez pedig már önmagában véve is meglehetősen szembe megy az általános „koktélszabályokkal".

Vodka, gin, koktélok: mitől csípnek be a sztárok?

.

A koktélhoz 6 cl Cynarra van szükség. Bár az ital koncepciója merész és teljesen újszerű, mégis kézenfekvő, ha úgy gondolunk rá, mint egy különleges Cynar Manhattanra. A citromlé és az extra vermut sokat hozzátesz a keverék könnyedebbé tételéért, amely világosabb és élénkebb, mint azt várnánk. Nagyszerű aperitif koktél.

Hozzávalók:

  • 6 cl Cynar
  • 3 cl édes vermut
  • 0,8 cl citromlé
  • csipetnyi só (nem kötelező)
  • narancs a tetejére

Elkészítése:

Az összetevőket keverjük össze egy jéggel háromnegyedig megtöltött keverőpohárban. Keverjük, amíg lehűl, körülbelül 30 másodpercig. Majd öntsük egy jégkockákkal teli pohárba, tetejét pedig díszítsük naranccsal.

A figyelmetekbe ajánljuk