sült krumpli

A tökéletesen ropogós sült krumpli egyik titka a dupla sütés

Ha megpróbáljuk otthon elkészíteni kedvenc éttermünk sült krumpliját, előfordulhat, hogy nem sikerül tökéletesen, ha nem tervezzük meg előre a folyamatot. Számos tipp létezik a jobb házi sült krumpli elkészítéséhez: egyforma szeletek, a burgonya áztatása sütés előtt, vagy akár az air fryer használata. Most mutatunk egy új technikát: a dupla sütést!


Sok séf esküszik a dupla sütésére, mint a legjobb módszerre, bár időigényesnek tűnhet, minden jó dolog megéri a várakozást kezdi a Tastingtable.

Kezdésként vízben áztassuk a felszeletelt krumplikat körülbelül egy órán keresztül, hogy ropogósabb és légiesebb legyen. Azonban mielőtt a forró olajba tennénk őket, mindenképp töröljük szárazra, és egyszerre csak egy kis adaggal dolgozzunk. Ezután vegyük ki a forró olajból körülbelül öt perc után.

A részlegesen megsült krumplit le kell csöpögtetni, majd legalább harminc percig hűlni hagyni. Sőt, ezeket az első lépéseket akár előző nap is elvégezhetjük, és a krumplit hűtőben tárolhatjuk a következő napig. Ez különösen hasznos, ha nagyobb adagot készítünk például egy vacsorapartira, mert megkönnyíti a további munkát.

A második sütésnél ügyeljünk rá, hogy az olaj egyenletes sercegést adjon – ha fröcsköl, akkor túl forró. Ebben az esetben érdemes hőmérőt használni, amelynek körülbelül 190 °C-t kell mutatnia az optimális eredmény érdekében. Attól függően, hogy mennyire aranybarnára szeretjük, a második sütés nagyjából öt percet vesz igénybe.

A figyelmetekbe ajánljuk