egy McDonald's étterem
Fotó: Shutterstock

Így készítsd el otthon a McDonald's egyik legnagyobb slágerét

Elég hozzá pár összetevőt beszerezni, és otthon is élvezheted a McDonlad's ízeit.


A McDonald's ikonikus Tojásos McMuffinját mindenki szereti – a harapnivaló az 1970-es évek óta a gyorséttermi reggeli szendvicsek királya.

A klasszikus pirított angol muffint, kanadai szalonnát, tojást és amerikai sajtot tartalmaz – semmi olyat, ami miatt ne lenne otthon is könnyen elkészíthető, ahogy a Vince is írja. Ráadásul egyszerre sokat is tudunk belőle csinálni, így egész héten el leszünk látva meleg reggelivel.

Ez is érdekelhet: A reggelik királya – ez a titka a tökéletes omlettnek

A Tojásos McMuffin egyik legsajátosabb jellemzője a szendvics közepén található tökéletesen kerek tojás, de egy kekszkivágóval, konzervdobozfedél gyűrűvel vagy muffinformával ez is könnyen megoldható. Ha egyszerre többet készítünk, a fagyasztott finomságokat először olvasszuk fel a hűtőben, mielőtt mikróban vagy sütőben újra felmelegítenénk.

Előkészítési idő: 10 perc

Sütési idő: 20 perc

Összetevők 4 adagra:

  • 4 evőkanál sótlan vaj
  • 4 angol muffin
  • 4 szelet amerikai sajt
  • 4 szelet kanadai szalonna
  • Főzőspray
  • 4 nagy tojás

Ha tovább olvasnál: Itt egy retró ínyencség gyors reggelinek

​Elkészítési útmutató

Toj\u00e1sos McMuffin

Fotó: Tannis Toohey/Toronto Star / Getty Images

Vágd a sótlan vajat 4 darabra, majd hagyd szobahőmérsékleten megpuhulni.

Villával hasítsd ketté az angol muffinokat, tedd őket a kenyérpirítóba, és pirítsd a kívánt ideig. Még melegen kend meg őket vajjal. Helyezz 1 szelet amerikai sajtot minden angol muffin alsó felére.

Olvassz fel 1 darab vajat egy nagy, tapadásmentes serpenyőben közepes lángon. Tegyél bele 4 szelet kanadai szalonnát, és süsd mindkét oldalt enyhén barnára, oldalanként 1-1,5 percig. Tedd át egy tányérra.

Töröld ki a serpenyőt papírtörlővel. Fújd be a 4 kör alakú vágóformát bőségesen főzőspray-vel. Olvaszd fel a maradék sótlan vajat a serpenyőben, alacsony hőfokon, amíg pezsegni nem kezd. Helyezd a karikákat a serpenyőbe. Üss mindegyik gyűrűbe 1 nagy tojást, és sózd meg.

Önts 1,5 csésze vizet a serpenyőbe, fedd le fedővel vagy alufóliával, és főzd, amíg a tojások meg nem puhulnak, 2-3 percig a folyós sárgáknál és 4-5 percig a keményre főzött sárgáknál. Fogóval távolítsd el a karikákat a tojásokról.

Helyezz 1 tojást minden sajtos muffin felére. A tojások tetejére tegyél egy darab kanadai szalonnát, majd zárd össze a szendvicset a muffinok másik felével.


A figyelmetekbe ajánljuk