sütőtök gnocchi

Az ősz legnagyobb slágere egy csipetnyi Olaszországgal – sütőtökös gnocchi

Hogyan készítsük el a tökéletes sütőtökös gnocchit? Ezzel a recepttel szinte lehetetlen elrontani!

Hozzávalók:

  • 1000 g sütőtök
  • 500 g finomliszt
  • 1 db tojás
  • 20 g só
  • 1 ízlés szerint szerecsendió
  • 1 ek margarin
  • 6 db zsálya
  • 1 ízlés szerint bors
  • 20 g pecorino sajt

Elkészítése:

Vágjuk fel, majd magozzuk ki a sütőtököt, ezt követően pedig 20-25 percig 180°C-on süssük. Amikor megpuhult, vegyük ki hűlni. Ha kihűlt, kaparjuk le a héjáról, és tegyük egy keverőtálba. Adjunk hozzá egy tojást, sót, majd dolgozzuk össze.

Ezután tegyünk hozzá lisztet, majd keverjük jól át a tésztát. Takarjuk le, és legalább fél órát hagyjuk pihenni, hogy megszívhassa magát a liszt.

30 perc után nyújtsuk ki henger alakúra a tésztát, és vágjuk fel falatnyi nagyságú darabokra. Az elkészült gnocchikat szórjuk meg alaposan liszttel, hogy ne ragadjanak össze.

Ezalatt tegyünk fel sós vizet forrni. Egyszerre körülbelül 200g gnocchit tegyünk bele. Pár perc alatt megfőnek, amikor a felszínen úszkálnak, ki is szedhetjük. Miközben főnek a gnocchik egy serpenyőben melegítsük fel a margarint, reszeljünk bele bőségesen szerecsendiót és borsot, tépkedjünk bele zsályát, de akár petrezselymet is használhatunk a végén. Enyhén pirítsuk át a margarint, majd tegyük bele a kész gnocchit, forgassuk át és kész is.

A figyelmetekbe ajánljuk