hideg kóla
Nem csak italként lehet felhasználni.

Ha van a konyhában rostokban, antioxidánsokban és vitaminban gazdag karfiol,nem lehet baj. A kelvirág nemcsak egészséges, de sokoldalú zöldég is. Erre bizonyíték a Vince által bemutatott recept is: a kólás karfiolt.

A falatkákat hozzáadhatjuk salátákhoz, tacóhoz, de még pizza feltétként is használhatjuk őket – ahogy quinoával és a rizzsel is harmonizálnak

Shutterstock

Hozzávalók

  • 1 nagy fej karfiol, közepes kockákra vágva
  • 1 pohár mandulatej
  • ½ pohár liszt
  • 1 teáskanál fokhagyma por
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál fekete bors
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1 evőkanál füstölt paprika
  • 2 pohár kukoricapehely, összetörve
  • 1 pohár zsemlemorzsa

A kólás szószhoz

Shutterstock

  • 1,5 pohár kóla
  • ¾ pohár barna cukor
  • ¼ pohár paradicsompüré
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 4 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 1 evőkanál füstölt paprika
  • 1 evőkanál csípős szósz
  • 1 teáskanál pirospaprika pehely

Így készül

  1. Melegítsük elő a sütőt 230 fokra és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
  2. Egy közepes tálban alaposan keverjük össze a tejet, a lisztet, a fokhagymaport, a sót, a borsot, a kakukkfüvet és a füstölt paprikát.
  3. Egy légmentesen záródó zacskóba tegyük bele a kukoricapelyhet és a zsemlemorzsát, és jól rázzuk össze.
  4. Mártsuk a karfiol darabokat a tésztába, és adjuk őket hozzá a kukoricapehely keverékhez
  5. Tegyük rá a karfiolokat a sütőpapíros tepsire.
  6. Süssük őket 30-35 percig. Ha nem elég ropogósak, akkor még további 5 percig hagyjuk a karfiolokat a sütőben.

Így készül a kólás szósz

  1. Melegítsünk fel egy serpenyőt közepes lángon, majd adjuk hozzá az összes hozzávalót
  2. Forraljuk fel a keveréket.
  3. Csökkentsük a hőt és hagyjuk főni a kólás szószt 5 percig.
  4. Ha besűrűsödött, dobjuk a karfiolt a masszába.
  5. Rakjuk vissza a bevont karfiolokat a tepsire, és tegyük őket a sütőbe 3 percre.
  6. Melegen tálaljuk a végén.
A figyelmetekbe ajánljuk