sült zöld bab

Így tudod tökéletesen elkészíteni a sült zöldbabot!

Ha esetleg unjuk a megszokott köreteket, akkor érdemes kísérletezni különféle zöldségekkel. A fokhagymás sült zöldbab pedig kiváló választás lehet. Éppen ezért mutatunk is egy egyszerű receptet, amivel könnyedén elkészíthetjük.


Hozzávalók:

  • 1 font friss zöldbab
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • só és bors, ízlés szerint
  • 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • ¼ csésze szeletelt mandula
  • citromszeletek, opcionálisan, a tálaláshoz

Ez is érdekelhet: Sötét a kerted? Nincs minden veszve: a legjobb árnyékban is termeszthető zöldségek

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Mossuk meg a zöldbabokat, majd tegyük a tepsibe.

Locsoljuk meg olívaolajjal, és szórjuk meg a szárított kakukkfűvel, valamint sóval és borssal forgassuk össze.

Olvasd el ezt is! 5 zöldség, amit akármikor lefagyaszthatsz – bár nem mindegy, hogyan!

Az előmelegített sütőben 12-14 percig süssük, amíg majdnem megpuhul. Ezután vegyük ki a sütőből, és adjuk hozzá a felaprított fokhagymát és a szeletelt mandulát, és forgassuk össze, hogy jól átvegye a fokhagyma ízét. A zöldbabot ismét egy rétegben terítsük szét, és tegyük vissza a sütőbe további 4-5 percre, amíg megpuhul. Ezután tálalhatjuk is, ha kívánjuk akár egy kis citromlevet is csorgathatunk rá.


A figyelmetekbe ajánljuk