Ha esetleg unjuk a megszokott köreteket, akkor érdemes kísérletezni különféle zöldségekkel. A fokhagymás sült zöldbab pedig kiváló választás lehet. Éppen ezért mutatunk is egy egyszerű receptet, amivel könnyedén elkészíthetjük.
Hozzávalók:
- 1 font friss zöldbab
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- só és bors, ízlés szerint
- 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- ¼ csésze szeletelt mandula
- citromszeletek, opcionálisan, a tálaláshoz
Ez is érdekelhet: Sötét a kerted? Nincs minden veszve: a legjobb árnyékban is termeszthető zöldségek
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Mossuk meg a zöldbabokat, majd tegyük a tepsibe.
Locsoljuk meg olívaolajjal, és szórjuk meg a szárított kakukkfűvel, valamint sóval és borssal forgassuk össze.
Olvasd el ezt is! 5 zöldség, amit akármikor lefagyaszthatsz – bár nem mindegy, hogyan!
Az előmelegített sütőben 12-14 percig süssük, amíg majdnem megpuhul. Ezután vegyük ki a sütőből, és adjuk hozzá a felaprított fokhagymát és a szeletelt mandulát, és forgassuk össze, hogy jól átvegye a fokhagyma ízét. A zöldbabot ismét egy rétegben terítsük szét, és tegyük vissza a sütőbe további 4-5 percre, amíg megpuhul. Ezután tálalhatjuk is, ha kívánjuk akár egy kis citromlevet is csorgathatunk rá.