Hozzávalók:
- 0,5 kg édesburgonya
- só
- olívaolaj
- vaj
- 1 teáskanálnyi kukoricakeményítő
- 1 teáskanálnyi édespaprika
- 1 teáskanálnyi fokhagymapor
Elkészítése:
1. A burgonyát nem szükséges megpucolni, egyszerűen csak mossuk jól át folyóvíz alatt.
2. Félbevágjuk, majd pedig szeletekre vágjuk a burgonyát. Ezután legalább harminc percre vízbe áztatjuk.
3. Összekeverjük a kukoricakeményítőt a paprikával és a fokhagymaporral. A kukoricakeményítő miatt lesz a burgonya ropogós, ezért nem érdemes kihagyni a receptből.
Ezt is olvasd el! Kovászos kenyér gyorsan? Ezzel a recepttel működik!
A kukoricakeményítő a tökéletes sült édesburgonya titka
Photo by Rajesh Kavasseri on Unsplash4. A kiszárított burgonyákat olívaolajjal meglocsoljuk, majd beleforgatjuk az előzőleg összekevert masszába.
5. 200-220 fokra előmelegítjük a sütőt. Sütőpapírt helyezünk egy tepsi aljára, majd 10-15 percig sütjük a burgonya egyik felét. Kivesszük a sütőből, megfordítjuk, majd szintén 10-15 percig sütjük a másik oldalát is.
Ez is érdekelhet! Mennyei koreai egytálétel: kimchis sült rizs