Sült édesburgonya

Akár előételként vagy köretként is fogyaszthatjuk az édesburgonyát

Ezzel a trükkel tényleg ropogós lesz a sült édesburgonya

A batáta, vagyis az édesburgonya egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ezt egyrészt az ízének köszönheti, de a többféle felhasználási mód is kifejezetten izgalmassá teszi ezt az egyszerű zöldséget. Legyen szó előételről vagy köretről, a sült édesburgonyával biztosan nem lövünk mellé! Recept.


Hozzávalók:

  • 0,5 kg édesburgonya
  • olívaolaj
  • vaj
  • 1 teáskanálnyi kukoricakeményítő
  • 1 teáskanálnyi édespaprika
  • 1 teáskanálnyi fokhagymapor

Elkészítése:

1. A burgonyát nem szükséges megpucolni, egyszerűen csak mossuk jól át folyóvíz alatt.

2. Félbevágjuk, majd pedig szeletekre vágjuk a burgonyát. Ezután legalább harminc percre vízbe áztatjuk.

3. Összekeverjük a kukoricakeményítőt a paprikával és a fokhagymaporral. A kukoricakeményítő miatt lesz a burgonya ropogós, ezért nem érdemes kihagyni a receptből.

S\u00fclt \u00e9desburgonya

A kukoricakeményítő a tökéletes sült édesburgonya titka

Photo by Rajesh Kavasseri on Unsplash

4. A kiszárított burgonyákat olívaolajjal meglocsoljuk, majd beleforgatjuk az előzőleg összekevert masszába.

5. 200-220 fokra előmelegítjük a sütőt. Sütőpapírt helyezünk egy tepsi aljára, majd 10-15 percig sütjük a burgonya egyik felét. Kivesszük a sütőből, megfordítjuk, majd szintén 10-15 percig sütjük a másik oldalát is.

A figyelmetekbe ajánljuk