Stanley Tucci.

Stanley Tucci kedvenc tésztáját pár perc alatt összedobhatjuk – recept!

Stanley Tucci már több szakácskönyvet is kiadott, az alábbi cikkben pedig a színész egyszerű, mégis ízletes tészta-receptjét mutatjuk be.


Stanley Tucci az elmúlt évtizedek során számos nagysikerű filmben játszott, a színészről emellett pedig köztudott, hogy él-hal a gasztronómiáért, azon belül is az olasz ételekhez ért a legjobban.

Ennek okán a színész több szakácskönyvet is megjelentetett, a Fine Dining Lovers pedig nemrégiben Tucci egyik könnyen elkészíthető pastina classica-receptjét osztotta meg az olvasókkal, amely a S.Pellegrino Presents: Stanley Tucci's Stelline Two Ways című könyvben jelent meg.

Ez is érdekelhet: Stanley Tucci biztosan nem mondana újra igent erre a szörnyű szerepre

A recept először a szükséges kellékekre és összetevőkre fókuszál, Tucci szerint pedig ezeket a dolgokat érdemes előkészíteni a főzéshez:

  • Nagy edény (5 literes) a tésztához
  • Evőkanál
  • Szakácskés
  • Vágódeszka
  • Keverőkanál
  • Szűrő
  • Fekete bors
  • Tálak
  • Kanál
  • 4 evőkanál sózott vaj
  • Fél kiló S.Pellegrino Stelline tészta
  • 1 csésze + 6 evőkanál finomra reszelt Parmigiano Reggiano

A színész ezután megjegyzi, hogy nyugodtan improvizáljunk az otthonunkban megtalálható eszközökkel. Ezután pedig egyből az elkészítés következik, amely mindössze tíz lépésből áll:

  1. Egy nagy tésztás fazékba tegyünk 4 liter vizet és 1 evőkanál(17 g) sót, majd forraljuk fel.
  2. Kockázzuk fel a vajat 16 ugyanakkora darabra.
  3. Amint a víz felforrt, adjuk hozzá a tésztát. Vegyük vissza a hőfokot alacsonyra, és főzzük 6 percig, időnként megkeverve, hogy a tészta ne ragadjon a lábas aljára.
  4. Ha megfőtt, egy merőkanál segítségével tegyünk félre 1 csésze (250 ml) tésztás vizet.
  5. Szűrjük le a vizet, majd adjuk hozzá a felkockázott vajat, és keverjük össze, hogy beleolvadjon.
  6. Adjuk hozzá a Parmigiano Reggiano sajt felét, és keverjük össze.
  7. Ezután öntsük bele a félretett tésztavíz felét, és keverjük össze. Adjuk hozzá a maradék sajtot és a félretett tésztavizet, és keverjük össze, hogy krémes mártást kapjunk.
  8. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Osszuk szét a tésztát hat-nyolc tál között.
  9. Díszítsük további reszelt Parmigiano Reggianóval.
  10. Tálaljuk egy üveg hűtött S.Pellegrino mellé. Jó étvágyat!

Tucci egyébként korábban a klasszikus otthoni karácsonyi menüjéről is beszélt, ebben az interjúban pedig elmondta, hogy a főételek általában tartalmaznak valamit, ami tükrözi az angol, amerikai és olasz prioritásokat az asztalnál.

Nos, én szeretem, hogy Angliában mindig pulykát csinálnak karácsonyra, de mi sosem csináltunk pulykát, mivel nem sokkal előtte tartjuk a Hálaadást. Náluk nincs Hálaadás, ezért akarják a pulykát. Én nem akarok pulykát. Én báránycombot akarok és/vagy sonkát, például mázas sonkát. És nyilván szeretek hozzáadni a menühöz valami olaszos komponenst, ami általában lasagna vagy timpano, amit a családom mindig is készített

– mondta a színész.


A figyelmetekbe ajánljuk