rusztikus kenyér

Új kenyérsütési trend hódít a közösségi médiában, ahol egyre többen kísérleteznek azzal, hogy sört adnak az éppen készülő pákáruhoz. A módszer lényege, hogy a klasszikus tésztába víz helyett sört kevernek, és így izgalmas, egyedi ízvilágú kenyerek születnek.


A leginkább TikTokon és Redditen terjedő trend során a felhasználók egymással osztják meg kedvenc sörös kenyérreceptjeiket, valamint tippeket cserélnek arról, hogy melyik sörfajta hogyan hat a tészta állagára és ízére. A legkedveltebb variációk közé tartozik például a Guinnesszel készült kenyér, illetve a gose sörös változat – írja a Vince.

Sokan hangsúlyozzák, hogy a sütés számukra inkább egy jó hangulatú kreatív folyamat, mint pontos szabályok követése. Több felhasználó szerint szinte lehetetlen elrontani ezeket a kenyereket, így bátran ajánlják mindenkinek, hogy próbálja ki saját ízlése szerint.

Egy gyakorlott kenyérsütő így fogalmazott:

Mindig ugyanazt az alapreceptet használom, csak a sör változik. Néha sajtot, fűszereket vagy csípős szószt is teszek bele – attól függ, mit kíván meg az adott sör.

A hozzávalók mennyiségét sokan inkább irányadónak tekintik, mint kötelezőnek, és arra biztatják az érdeklődőket, hogy nyugodtan térjenek el a recepttől, kóstoljanak, érezzenek rá, mi passzol az adott sörhöz.

A trendet követők szerint tehát nincs is más dolgunk, mint kiválasztani egy szimpatikus alapreceptet, majd szabadjára engedni a fantáziánkat és bátran kísérletezni, hogy megtaláljuk a saját tökéletes sörös kenyerünket.

Ha pedig egy édes verziót is szívesen kipróbálnánk, mindenképpen érdemes elolvasni a különleges bundás kenyérről szóló cikkünket is: ennek elkészítése ugyanis egy kis pihenés lehet a sörös kenyerek után. A klasszikus étel édes, francia verziójáról itt olvashattok bővebben.

Figyelmedbe ajánljuk! Krémes, sajtos és ropogós – így készül a franciák híres melegszendvicse

A figyelmetekbe ajánljuk