pezsgő koccintás

Aranyérmes lett egy magyar tétel a 2023-as pezsgő-világbajnokságon

1000 benevezett tétel közül díjazták a magyar Sauska Pezsgőpincészet pezsgőit.


Nyolc éve Tom Stevensonbrit borszakíró által elindított jópofa kezdeményezés mára a pezsgők nem hivatalos világbajnokságává nőtte ki magát. A Champagne and Sparkling Wine World Championships a világ legrangosabb versenye, amit minden évben ősz elején rendeznek meg.

Ez is érdekelhet:A pezsgőetikett hét legfontosabb szabálya

A 2023-as, sorrendben tizedik megmérettetésre közel 1000 pezsgőt neveztek, a legtöbbet természetesen Franciaországból és Olaszországból. De természetesen Magyarország sem maradt ki a hajszából.

Ebben az erős mezőnyben a Sauska Brut Magnum NV megismételte tavalyi sikerét és idén is aranyérmet kapott, míg a Sauska Extra Brut 2016 ezüstérmes lett.

Két érdekes karaktert díjazott tőlünk idén a zsűri. Tudtuk, hogy a Brut Magnumunk mindig tud újat mutatni komplexitásban és eleganciában, ennek titka a non-vintage tételek esetében a reserve bor, melyre kiemelt figyelmet fordítunk. 2016-os extra brut pezsgőnk pedig hatalmas visszaigazolás, elsősorban Tokaj-Hegyalja számára, hiszen ez a pezsgő kizárólag őshonos fajtákból, furmintól és hárslevelűből áll. Az már csak hozzáad szépségéhez, hogy több mint öt évig volt seprőn, gyönyörű, érett tétel

– nyilatkozta Hanusz Ádám borász, a budafoki Sauska Pezsgőpince szakmai vezetője.

A figyelmetekbe ajánljuk