Barackos láda

Mindent visz ez az egyszerű, de nagyszerű sárgabarackos süti – recept!

Mi lehet jobb egy finom sütinél? Hát az egyszerűen elkészíthető finom süti! Az alábbi sárgabarackos-marcipános recept recept – előkészülettel és sütéssel együtt – alig egy óra alatt megvan. Tökéletes választás nyárra.


Összetevők

  • 320 gramm leveles tészta;
  • 250 gramm friss sárgabarack;
  • 1 evőkanál mandula;
  • 3 evőkanál sárgabaracklekvár;
  • marcipán;
  • tejszín vagy fagylalt a tálaláshoz.

Így készítsd el a marcipánt!

  • 175 gramm barnacukor;
  • 280 gramm porcukor;
  • 450 gramm őrölt mandula;
  • 1 teáskanál vaníliakivonat;
  • 2 tojás, felvert tojás;
  • ½ teáskanál citromlé;
  • 4 evőkanál tejszín.

Ez is érdekelhet: 6 réteg, és sütő sem kell: az egyik legkülönlegesebb epres sajttorta recept

1. lépés

Először is készítsd el a marcipánt! (Boltban is megveheted, de ha konyhádban készül, úgy az igazi.)

Egy nagy tálban keverd össze a kétféle cukrot az őrölt mandulával és a vaníliával, készíts egy mélyedést a közepébe! A felvert tojásból 1 teáskanálnyit tégy félre egy kis tálkába, majd a többit a citromlével együtt öntsd a mélyedésbe!

Keverd össze az egészet alaposan, majd rakd bele a tejszínt, egyszerre 1 evőkanálnyit, amíg a massza kenhető nem lesz! Ha túl zsíros vagy túl meleg ahhoz, hogy jól kenhető legyen, tedd a hűtőbe 20 percre!

2. lépés

S\u00fctem\u00e9nyk\u00e9sz\u00edt\u00e9shez val\u00f3 alapanyagok a konyhapulton

Fotó: Shutterstock

Tekerd ki a leveles tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd a széleinél enyhén vágj be 1,5 cm-es szegéllyel, de vigyázz, hogy ne vágd át teljesen! A közepén enyhén rombusz alakú mintát karcolj, hogy a tészta ne emelkedjen fel a közepén a sütés során!

Ezt is olvasd el: Pofonegyszerű desszert, amivel meglepheted a családod: lisztmentes csokoládétorta

3. lépés

A tészta közepére kend rá a marcipánt, a szélét szabadon hagyva! Tedd a tetejére a sárgabarackot, a vágott felével felfelé!

Kend meg a szegélyt a félretett felvert tojással, majd süsd 15 percig! Ekkor szórd rá a mandulát. Süsd még 5-10 percig, amíg a mandula aranyszínű nem lesz, és a tészta át nem sül!

4. lépés

Illusztráció

Toa Heftiba/Unsplash

Melegítsd meg a lekvárt alacsony lángon, majd kend meg vele a sárgabarackot. Vágd négyzetekre, és tálald melegen, fagylalttal vagy tejszínnel! Hűtve akár két napig is eláll, ha esetleg mással is megkóstoltatnád ezt az igazán gyümölcsös ízélményt!

A figyelmetekbe ajánljuk