Hozzávalók:
- görögdinnye
- kókusz-, vagy mandulatej
- cukor
A görögdinnyéből készült fagylalt tökéletes hűsítő lehet a nagy melegben
Fotó: Shutterstock
Elkészítése:
A dinnyét kockázzuk fel és távolítsuk el a magokat.
Villával aprítsuk tovább a felkockázott gyümölcsöt, majd ezután helyezzük a fagyasztóba legalább három órára.
A három óra eltelte után helyezzük a gyümölcsöt egy turmixolásra alkalmas tálba, majd öntsük hozzá a kókusz-, vagy mandulatejet. Egy adag fagylalt elkészítéséhez körülbelül harmadannyi annyi tej kell, mint amennyi dinnyét használtunk.
Ez is érdekelhet! Habkönnyű finomság mindenkinek: így készül a fügés mandulatorta!
Tegyünk hozzá egy kevés cukrot, de ha savanykásabb ízt szeretnénk elérni egy teáskanálnyi citromlevet is önthetünk hozzá.
Egy botmixerrel jó alaposan dolgozzuk el a gyümölcsöt és a tejet. Ezután akár tálalhatjuk is, de ha szeretnénk még tovább hűteni, nyugodtan tegyük vissza egy rövid időre a fagyasztóba.
Ezt is olvasd el! Éppen 100 éves a cézársaláta – mutatjuk, milyen volt az eredeti recept