Egy friss palacsinta bármikor feldobhatja a napunkat. Többféle módon készíthetjük és ízesíthetjük, sósan vagy édesen. Egy dologban azonban mindenki egyetért: minél puhább, annál jobb. Ezzel a hozzávalóval pedig garantáltan az lesz!
Ahány ház, annyi szokás – ahogy tartja a mondás. Az internet korában pedig megannyi különös recepttel találkozhattunk már. Sokan az íróra esküsznek, míg valaki sütőporral tökéletesíti palacsintáját. Azonban van egy váratlan összetevő, amely új magasságokba repítheti az isteni desszertet: méghozzá a sör.
Ez is érdekelhet:Cukkiniből palacsinta? Naná!
A sör alkalmas húsok, például marha-, sertés- és baromfihúsok párolására, de ízletes pácalapanyag is. A komlós ital mélységet és összetettséget adhat a leveseknek és pörkölteknek, de talán azt kevesen tudják, hogy a palacsinta ízvilágának is egyedi csavart adhat – számolt be a tippről a The Daily Meal.
A sör szénsavtartalma kovászként hat, így pedig egy kellemes aromát ad az ételnek, hiszen még jobban elmélyíti az ízét.
Olvasd el ezt is!A mexikói húsos palacsinta: a mennyei enchiladas
A sör kiválasztása befolyásolhatja a palacsinta ízét. A világos sörök enyhébb ízt biztosítanak, míg a sötétebb sörök gazdagabb és erőteljesebb aromákat.
A sörben lévő alkohol a sütés során kisül. Az italban lévő cukor pedig segíthet a barnulásban, így a palacsinta tökéletes színű lesz.