koreai konyha
Shutterstock

Már nem az olasz konyha az emberek kedvence – íme a trónfosztó!

Apró meglepetés, de teljesen érthető.

Ha a világ legkedveltebb konyháiról beszélünk, könnyen fel tudunk sorolni pár nyilvánvaló kedvencet. Ott van az olasz konyha, ahol a pizzák és a tészták verhetetlenek, de a fűszeres, csípős mexikóit se kell bemutatni, ahogy a kifinomult és gazdag franciát se.

Ez is érdekelhet: Egy falat Olaszország: szicíliai paradicsomos húsgombóc

Shutterstock

De melyik konyha a legnépszerűbb jelenleg a világon?

A kérdésre az utazásokkal foglalkozó vállalat, a The Bucket List Company próbált válaszolni, akik megvizsgálták a különböző médiaplatformokon, például a TikTokon, az Instagramon és a Redditen tapasztalható „elkötelezettségi szinteket"a különböző konyhák iránt.

A végső rangsorolás nem csupán az egyes konyhákhoz tartozó címkék száma számított: a pozitív interakciók mennyiségét is figyelembe vették a lista készítői.

Ez alapján némi meglepetés, hogy nem az eddig megszokott olasz konyha került az első helyre, hanem a koreai.

De nem érdemes elvitatni a címet se: a kimcshi erjesztett finomságaitól kezdve a gochujang édes fűszerességéig nehéz vitatkozni azzal a ténnyel, hogy a koreai konyha valóban rendkívül változatos, nem mellesleg rendkívül finom is.

Ha már koreai konyha: Régen fürdővízben készült, milliók eszik, itthon viszont senki nem ismeri

Shutterstock

A rangsor második helyén már az olasz konyha áll, amely elképesztő mennyiségű havi kereséssel büszkélkedhetett a közösségi médiában. Az olasz után a mexikói következik, amelynél a „magas elkötelezettséget" és a sok pozitív interakciót hangsúlyozták ki a lista készítői. De íme a teljes rangsor!

A legnépszerűbb konyhák a világon

  1. koreai
  2. olasz
  3. mexikói
  4. japán
  5. indiai
  6. kínai
  7. thai
  8. vietnami
  9. filippínó
  10. török


A figyelmetekbe ajánljuk