Nyári menüvel, palántaültetéssel és piknik brunch-csal vár a Crowne Plaza Budapest
Fotó: Crowne Plaza Budapest / Talabér Géza

Nyári menüvel, palántaültetéssel és piknik brunch-csal vár a Crowne Plaza Budapest

A Westend bevásárlóközponthoz közvetlenül kapcsolódó szálloda tetőkertjében július 20-tól stílusos piknik brunch-csal indíthatjuk a hétvégét. A hotel étterme, az Axis Café & Lounge szezonális menüjét pedig közösségi kert program egészíti ki: a vendégek nevében egy-egy koktélparadicsom vagy csilipaprika palántát ültetnek el a tetőkertben.


A feliratkozott érdeklődők a hetek során vizuális dokumentáció segítségével kísérhetik figyelemmel a palánták fejlődését, ősszel pedig a szálloda séfje, Csuklich Viktor várja őket vissza egy szüreti kerti partira a termésekből készített ételekkel.

Zöldítés és kertészkedés a belvárosi szállodában

Fotó: Crowne Plaza Budapest / Talabér Géza

A Crowne Plaza Budapest különösen nagy figyelmet fordít a kertjére. Részben a Westend tetőteraszos adottságai, részben a belvárosi környezet miatt a szálloda számára fontos a zöldítés. Maurice Janssen, a hotel holland származású igazgatója a szálloda teljes vérkeringését igyekszik ember- és természetközelivé alakítani.

A közösségi kertészkedés korábban is része volt a szálloda életének, ám mostanáig főként a munkatársak vettek részt benne. A tetőteraszon egy kis birsalma-kertet művelnek, amelynek gyümölcsét az étteremben felszolgált lekvárhoz, desszertekhez és sajtokhoz használják fel, egy hidropóniával működtetett függőleges rendszeren pedig fűszernövényeket és különféle leveles zöldségeket szaporítottak növényvédő szerek használata nélkül. A zöldségeskert most – az Axis étterem vendégeinek közreműködésével – új koktélparadicsom és csilipaprika magaságyásokkal bővült.

Szezonalitásra és helyi alapanyagokra épülő nyári menü

Fotó: Crowne Plaza Budapest / Fekete Antonio

Házi krémek - padlizsánkrém, diós paprikakrém, hummusz, lepénykenyér

Az Axis Café & Lounge menüje a hagyományos konyhára jellemző szénhidrátok és fehérjék mellett erősen alapoz a tápanyagokban és színekben gazdag növényi étrendre. Az ételkínálatot egyszerre jellemzi a szezonalitás és a lokalitás, és hangsúlyosan jelennek meg benne a vegetáriánus és vegán étrendbe illeszthető fogások.

A keleti ízvilágú házikrém-válogatásban a humusz mellett sült paprikával, dióval és gránátalma melasszal készülő muhammara, illetve füstös padlizsánkrém, a Baba ghanoush is szerepel. Az eper, valamint a bébi spenót tökéletes kiegészítői a pirított magvakkal és sós karamellel tálalt grillezett kecskesajtnak. A mangalica rilette házi savanyított zöldséggel és kovászos kenyérrel érkezik az asztalra.

Az Axis étterem által kínált carbonarát mangalicasonka és hosszú érlelésű juhsajt (pecorino) teszi a megszokottól eltérően telt és intenzív ízvilágúvá. A Cézár saláta a feltét nélküli és klasszikus csirkés mellett lazacos, valamint vegán változatban is szerepel az étlapon.

Piknikszigetek a tetőkertben

Fotó: Crowne Plaza Budapest / Talabér Géza

Trópusi homokos partokat idéző fehér, romantikus rózsaszín és óceánparti kék piknikszigetekkel készül tetőkertjében a Crowne Plaza Budapest. A helyszínen a pasztellszínek és a természetes anyagok dominálnak, elegáns virágkompozíciókkal, gyertyákkal, kényelmes párnákkal, alacsony, hordozható asztalokkal kiegészítve. A város szívében található teraszon berendezett helyszín július 20-tól szeptember 1-ig minden szombaton és vasárnap villásreggelivel várja azokat, akik egyedi környezetben, finom falatokkal indítanák a napot.

A friss gyümölcsöket, joghurtokat, salátákat és péksüteményeket kínáló svédasztalos reggeli mellett hollandi mártással és grillezett paradicsommal tálalt Benedict-tojás, valamint a magyar konyha kedvelt fogása, a tojásos lecsó is szerepel a szezonális alapanyagokból készült ételek között. A kínálatban megtalálható ezenkívül avokádós pirítós buggyantott tojással és friss salátával, friss bogyós gyümölcsökkel tálalt zabpehely, krémes görög joghurt házi granolával és mézzel, de akár pezsgővel vagy mimózakoktéllal is koccinthatunk a hétvégére.

(x)

A figyelmetekbe ajánljuk