A város felett piknikezhetünk Budapest legújabb reggelizőhelyén, a Cultban
Fegyverneky Sándor

A város felett piknikezhetünk Budapest legújabb reggelizőhelyén, a Cultban

Nemrég nyílt meg az első budapesti Crowne Plaza szálloda, amely a Westend oldalában elhelyezkedő épületet vette birtokba friss, kortárs belsőépítészeti átalakítást követően. A világ egyik legnagyobb prémium szállodamárkája augusztustól nemcsak a szálloda vendégeit, hanem a budapesti közönséget is várja Cult éttermében, mely a párizsi Eiffel iroda által tervezett Nyugati-pályaudvar gyönyörűen felújított csarnokára, és a környék műemlék épületeinek kupoláira és tetőszerkezeteire nyújt rálátást.


Az étterem város felett elhelyezkedő fás, füves tetőteraszán augusztus minden hétvégéjén kerti parti hangulatban szolgálják fel a brunch-ot a piknikek tervezésére specializálódott Effclusive Picnics-szel együttműködésben, akik stílusos szigeteket rendeznek be a kertben.

Az étterem a friss gyümölcsöket, joghurtokat, salátákat és péksüteményeket kínáló gazdag svédasztalos reggeli mellett klasszikusokkal, pezsgővel és mimóza koktéllal is készül.

A reggeli menüben olyan nemzetközi ételek kapnak helyet mint a Benedict-tojás friss kenyéren, hollandi mártással és grillezett paradicsommal, valamint olyan magyar örökzöldek mint a lecsó tojással friss ropogós kenyérrel. Az egészséges ételek rajongói is megtalálhatják a maguk kedvencét: találunk a menün avokádós pirítóst buggyantott tojást, rozskenyérrel és friss salátával, zabpelyhet friss bogyós gyümölcsökkel vagy görög joghurtot házi granolával és mézzel.

A Cult étterem csapata az édesszájúaknak is kedveskedni szeretne: a konyha az amerikai palacsintát juharsziruppal és gyümölcsökkel kínálja.

Fekete Antonio

A 90-es évek végén a hazai építészet egyik legismertebb alakjához, Finta Józsefhez és ifj. Peschka Alfréd vezető tervező nevéhez fűződő szálloda épületét a tulajdonos Gránit Pólus a 21. századi utazók igényei szerint újította fel a lengyel Tremend építészirodával együttműködve.

A belsőépítészeti koncepcióban a tervezők az „utazás szépségéből" és a környék vibráló, nyüzsgő életéből inspirálódtak. A tervek készítése során alapvetés volt, hogy az óriási ablakokkal és teraszokkal rendelkező, nyílt terekkel, zöldtetőkkel és a város nyüzsgő életével körülvett épület belső terének textúriái és színei szoros kapcsolatban állnak majd a kinti környezettel.

Az első emeleti Cult étterem színpalettája megnyugtató, természetes színvilágot jelenít meg, texturált vakolattal, fával, sötétzöld kárpit felületekkel és drapp színű elemekkel, és páratlan kilátást kínál a környék műemlék épületeire. Az étterem óriási terasza a beltéri rész meghosszabbítása, és a város feletti kikapcsolódás egyik helyszíne.Az utazás szépségére reflektál minden augusztusi hétvégén a piknik-tervező Effclusive Picnics csapata is, akik ízlésesen berendezett piknik szigetekkel járulnak hozzá a nyári hangulathoz a Cult étterem teraszán. Egy vízparti kikapcsolódást idéző szigettel, egy romantikus rózsaszín piknik terítékkel és egy bohémabb, színesebb szárazvirágokkal díszített témával készülnek a reggelihez a város feletti kertben augusztusban minden szombaton és vasárnap 6:30-13:00 óráig.

A figyelmetekbe ajánljuk