Ebben a budapesti hotelben könnyen kipihenhetők a munka fáradalmai
Jancsó Gergely

Ebben a budapesti hotelben könnyen kipihenhetők a munka fáradalmai

18 hónap alatt 10 millió euróból renoválták a Westendben lévő szállodát, mely Crowne Plaza Budapest néven, üzleti hotelként mutatkozott be. Sleep Advantage programmal várják a megfáradt utazókat.


Nemcsak prémium szállást, üzleti szolgáltatásokat is biztosít a Crowne Plaza Budapest, mely az IHG Hotels and Resorts tagjaként indította el soft opening időszakát július 28-án. A 230 szobával és 13 rendezvényteremmel rendelkező épület a kezdeti időszakban csak a felújítás első szakaszában elkészült fogadóterekben és két emeleten üzemel, valamint megnyitja az Axis Café and Lounge elnevezésű specialty kávézóját a külföldi és magyar közönség számára. A teljes Váci úti épületet decemberben adja át az épület tulajdonosa, a Westendet is üzemeltető Gránit Pólus.

A vállalat összesen 10 millió eurót költ a renoválására, hogy a XXI. századi üzleti utasok igényeinek a lehető legnagyobb mértékben megfeleljen az IHG Hotels and Resorts-hoz tartozó Crowne Plaza Budapest.

A felújítás a lengyel Tremend építésziroda tervei alapján valósul meg; a tervezőket a Nyugati pályaudvar ikonikus építészete, anyagai, textúrái és színei inspirálták.

Ahol édes a pihenés

Booking.com

A mi filozófiánk szerint az üzleti út emberközeli élmény, ahol a minőségi alvásra, az egészséges életmódra és ételekre, a kulturális élményekre és az emberek közötti kapcsolatokra nagy hangsúlyt fektetünk

– mondta el Maurice Janssen igazgató a Crowne Plaza Budapestben megvalósuló programról.

A szállodában például az úgynevezett Sleep Advantage program keretében a zavartalan éjszakai alvásra kiemelten figyelnek akusztikai megoldások, sötétítés, alvás élményét fokozó ágyazás és aromaterápiás módszerek segítségével.

A belsőépítészetet kiegészíti és a lokális kulturális élményt elmélyíti, hogy a falakon a kortárs magyar geometrikus és absztrakt művészet meghatározó alakjainak munkáival, többek között Haász István, Horváth Lóczi Judit és Robitz Anikó sorozataival találkozhat az utazó.

Energialöket a nap elején

Jancsó Gergely

A Váci úti terasszal rendelkező újhullámos kávézóban, az Axis Café and Lounge-ban délután 2-ig várják a magyar közönséget is egy finom reggelire, és egész napos szezonális konyhával készülnek. Itt a hangsúly a lokálisan beszerzett, fenntartható, egészséges ételeken van.

A beszállítók a nemzetközi gasztronómiai trendekkel lépést tartó magyar márkák. A helyi szörpök, sör és magyar borok mellett az újhullámos kávét Bányai László magyar származású costa ricai kávéfarm tulajdonostól szerzik be, és 2020 legjobb tortáját is jegyző Hisztéria cukrászda süteményeit kínálják a vendégeknek.

A Hisztéria cukrászatot többgenerációs vendéglátós család irányítja; a nagyszülők fiatalon az Utasellátóban kezdték karrierjüket, mára 5 prémium cukrászdával rendelkeznek. Külön érdekesség, hogy a süteményeket ma már a legendás Orient Express vonatain is felszolgálják.

A figyelmetekbe ajánljuk