A nápolyi pizzakészítők felfedik sikerük igazi titkát

A nápolyi pizzakészítők felfedik sikerük igazi titkát

Az időtlen klasszikusnak számító nápolyi pizza világszerte híres egyszerű, mégis kiváló összetevőiről.

A három évszázados hagyományokkal büszkélkedő nápolyi pizza nemcsak népszerű étel, hanem a város történelmének szerves része is. Az ételt azzal a céllal alkották meg először, hogy a kevésbé tehetősek gyorsan és olcsón étkezhessenek.

A True Neapolitan Pizza Egyesület 1984 óta állhatatosan védi ennek az értékes ételnek az eredetiségét és terjeszti kultúráját az egész világon.

Ez is érdekelhet: Olasz pizzatészta házilag? Lehetséges!

Ezen a héten a szövetség számos tagját és az iparág szakembereit hívta össze a világ minden tájáról, hogy felidézzék a pizza gasztronómiai gyökereit, és megvitassák, hogyan lehet népszerűségét és sikerét a jövőben is fenntartani.

Az igazán ízletes nápolyi pizza elkészítéséhez nem kell különös összetevő, ám ahhoz, hogy megtartsa hőn áhított státuszát, egyszerűen csak a legjobb minőségű hozzávalókat kell felhasználni.

Különösen a pizzaséfek iskolája révén, ahol a világ minden tájáról érkező diákok megtanulhatják, hogyan kell igazi nápolyi pizzát készíteni. Tavaly közel 500 diák vett részt az iskola tanfolyamain.

Ma már a világ 58 országában van minősített nápolyi pizzéria, és a nápolyi pizza készítésének művészete 2017 óta szerepel az UNESCO szellemi kulturális örökség listáján.

(Euronews)


A figyelmetekbe ajánljuk