Az elkészítése egyszerűbb, mint gondolnád!
Hozzávalók:
- 125 g cukor
- 100 g vaj
- 125 g liszt
- 1 csipet só
- 3 db tojás
- 1 evőkanál rózsabor
- porcukor
Ez is érdekelhet: Retró desszert: dupla csokoládés Coca-Cola-torta
Elkészítése:
Melegítsük fel a sütőt 180 °C-ra és 24 madeleine formát vajazzunk ki. (Igen, már nem csak muffin és tortaforma szerezhető be a boltokból.)
A vajat és a cukrot keverőtálban krémesre keverjük. Verjük bele a tojást, adjuk hozzá a lisztet, a sót és a rózsabort. Fedjük le a tálat, és 1 órán át hűtsük. Ezután kanalazzuk a formákba, és süssük körülbelül 15 percig, amíg aranyszínű nem lesz. Néhány percig hűljön a formákban, majd tegyük egy rácsra, hogy teljesen kihűljön. Közvetlenül tálalás előtt szitáljunk rá egy kis porcukrot.