porcukros madeleine

Készítsd el te is a franciák egyik kedvenc sütijét: az isteni madeleine

Az elkészítése egyszerűbb, mint gondolnád!


Hozzávalók:

  • 125 g cukor
  • 100 g vaj
  • 125 g liszt
  • 1 csipet só
  • 3 db tojás
  • 1 evőkanál rózsabor
  • porcukor

Ez is érdekelhet: Retró desszert: dupla csokoládés Coca-Cola-torta

Elkészítése:

Melegítsük fel a sütőt 180 °C-ra és 24 madeleine formát vajazzunk ki. (Igen, már nem csak muffin és tortaforma szerezhető be a boltokból.)

A vajat és a cukrot keverőtálban krémesre keverjük. Verjük bele a tojást, adjuk hozzá a lisztet, a sót és a rózsabort. Fedjük le a tálat, és 1 órán át hűtsük. Ezután kanalazzuk a formákba, és süssük körülbelül 15 percig, amíg aranyszínű nem lesz. Néhány percig hűljön a formákban, majd tegyük egy rácsra, hogy teljesen kihűljön. Közvetlenül tálalás előtt szitáljunk rá egy kis porcukrot.


A figyelmetekbe ajánljuk