A gasztronómia világában folyamatosan keresünk olyan kulináris élményeket, amelyek ötvözik a felejthetetlen ízek és az főzés művészetét. Ebben az ízletes utazásban most egy olyan remekművet mutatunk be, amely a frissesség és a kreativitás tökéletes harmóniáját testesíti meg – a lazacszuflét.
Összetevők:
- 40 g vaj
- 25 g sima liszt
- 300 ml tej
- 85 g Philadelphia sajt
- 2 teáskanál apróra vágott kapor
- 3 nagy tojás, szétválasztva
- 85 g füstölt lazac, apróra vágva
- ½ citrom héja
Ez is érdekelhet! Egy latin-amerikai ínyencség: gallo pinto, az az a pöttyös kakas
Elkészítése:
Tegyük a vajat, a lisztet és a tejet egy serpenyőbe, és a tűzön kevergetve főzzük, amíg besűrűsödik. Ezt követően keverjük bele a sajtot és a kaprot, ízlés szerint fűszerezzük, végül keverjük össze.
Melegítsük fel a sütőt 180-200 fokra, majd vajazzuk ki a szufléformát – vagy formákat, ha több kisebbet csinálunk – és béleljük ki az alját sütőpapírral. Keverjük a tojássárgáját a mártásba, adjuk hozzá az apróra vágott lazacot és a citromot. Addig a tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassa bele a lazacos keverékbe. Kanalazzuk a tálkákba, és hideg vízzel félig teli tepsiben 15 percig süssük, amíg megemelkedik és aranyszínűvé válik.
Hűtsük ki, ne aggódjunk, ha megsüllyednek. Ha megfelelő hőmérsékletű, tálaljuk önmagában vagy salátával.