lazacszuflé

Ínyenc fogás egyszerűen: lazacszuflé recept

A gasztronómia világában folyamatosan keresünk olyan kulináris élményeket, amelyek ötvözik a felejthetetlen ízek és az főzés művészetét. Ebben az ízletes utazásban most egy olyan remekművet mutatunk be, amely a frissesség és a kreativitás tökéletes harmóniáját testesíti meg – a lazacszuflét.


Összetevők:

  • 40 g vaj
  • 25 g sima liszt
  • 300 ml tej
  • 85 g Philadelphia sajt
  • 2 teáskanál apróra vágott kapor
  • 3 nagy tojás, szétválasztva
  • 85 g füstölt lazac, apróra vágva
  • ½ citrom héja

Ez is érdekelhet! Egy latin-amerikai ínyencség: gallo pinto, az az a pöttyös kakas

Elkészítése:

Tegyük a vajat, a lisztet és a tejet egy serpenyőbe, és a tűzön kevergetve főzzük, amíg besűrűsödik. Ezt követően keverjük bele a sajtot és a kaprot, ízlés szerint fűszerezzük, végül keverjük össze.

Melegítsük fel a sütőt 180-200 fokra, majd vajazzuk ki a szufléformát – vagy formákat, ha több kisebbet csinálunk – és béleljük ki az alját sütőpapírral. Keverjük a tojássárgáját a mártásba, adjuk hozzá az apróra vágott lazacot és a citromot. Addig a tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassa bele a lazacos keverékbe. Kanalazzuk a tálkákba, és hideg vízzel félig teli tepsiben 15 percig süssük, amíg megemelkedik és aranyszínűvé válik.

Hűtsük ki, ne aggódjunk, ha megsüllyednek. Ha megfelelő hőmérsékletű, tálaljuk önmagában vagy salátával.


A figyelmetekbe ajánljuk