Királyi család.
Getty Images

Ezzel a recepttel könnyen elkészítheted a királyi család egyik kedvenc ételét

A királyi családról – és az általuk preferált finomságokról – a legtöbbeknek a luxus jut az eszébe, ám az egyik kedvenc ételüket gyakorlatilag bárki pillanatok alatt elkészítheti.


Osztriga, kaviár, libamáj – az emberek jelentős része valószínűleg azonnal ezekre a luxustermékekre gondol, amikor a királyi család kedvenc ételeiről van szó.

Jó eséllyel Katalinék – akik meglepő módon nem ehetnek szögletes szendvicseket – a hétköznapi emberek számára elérhetetlennek tűnő finomságokat is szeretik, egyes értesülések szerint azonban a sajtos makaróni a Royal Family egyik nagy kedvence – írja az Express.

Ez is érdekelhet: A királyi család kedvenc leveseként emlegetik, pedig az egész egy nagy mese

Matthew Kleiner-Mann, az Ivy Learning Trust vezérigazgatója így nyilatkozott:

Katalin elmesélte, hogy a gyerekei mennyire szeretnek főzni, és hogyan főznek neki. A minap sajtos tésztát készítettek. Egyikük megkeverte a lisztet, a másik beletette a tejet és a vajat. Emellett salátákat készítenek, meg ilyeneket.
Sajtos makar\u00f3ni.

Shutterstock

De mégis miként lehet igazán jó sajtos makarónit készíteni? A BBC Goodfood írója, Elaine Lemm egy egyszerű, mikróban elkészíthető recepten keresztül bemutatja!

Hozzávalók:

  • 150 g makaróni vagy spirál tészta
  • Egy evőkanál kukoricaliszt
  • 185 ml tej
  • Egy teáskanál dijoni mustár
  • 45 g reszelt érett gruyère
  • 45 g reszelt extra érett cheddar
  • Két evőkanál reszelt parmezán
  • 15 g sótlan vaj

Elkészítési mód:

  1. Tegyük a tésztát egy mikrózható kerámia vagy üveg tálba. Öntsünk rá 700 ml forró vizet, és főzzük az ételt a mikrohullámúban két percig magas fokozaton. Keverjük meg a tésztát, és ismételjük meg ugyanezt kétszer, így tehát az ételt összesen hat percig főzzük. Szűrjük le a tésztát, és tegyük vissza a tálba.
  2. Tegyünk bele egy kancsóba egy-egy evőkanál kukoricalisztet és tejet. Keverjük össze, egészen addig, amíg egy pasztás állagot nem kapunk. Adjuk hozzá a maradék tejet, és keverjük jól össze. Mindezt pedig öntsük rá a tésztára.
  3. Adjuk hozzá a mustárt az ételhez, és keverjük el azt. Szórjuk rá a tésztára a reszelt gruyère-t és a cheddar-t, ezután pedig alaposan keverjük össze.
  4. Mikrózzuk az ételt magas fokozaton összesen öt percig, de két és fél perc után keverjük meg. Ezután szórjuk meg a parmezánnal és apró vajdarabkákkal. Ezután rakjuk vissza a makarónit a mikróba még két percre. A legvégén pedig ízlés szerint fekete borssal fűszerezzük a finomságot.


A figyelmetekbe ajánljuk