Egy KFC-étterem.

Az ausztrál KFC-éttermek kénytelenek káposztát tenni az ételeikbe, mivel az ország salátahiánnyal küzd.


A cég nemrégiben közölte a vásárlókkal, hogy saláta- és káposztakeveréket raknak az ételekbe, miután az áradások elpusztították a salátatermést.

A KFC Australia a weboldalán ezt írta:

Az NSW [Új-Dél-Wales] és QLD [Queensland] közelmúltbeli áradásai miatt jelenleg salátahiány van. Ezért további értesítésig saláta- és káposztakeveréket használunk minden salátát tartalmazó termékben.

Idén nem ez az első eset, hogy élelmiszerhiány sújtja a vállalatot. Januárban a KFC Australia kénytelen volt módosítani az étlapját, mert hiányzott a legfontosabb alapanyag, a csirke.

A problémát az okozta, hogy Ausztrália legnagyobb csirkeszállítójánál, az Ingham's-nél munkaerőhiány lépett fel, mivel a tavalyi év végén rendkívül gyorsan terjedt az Omicron a kelet-ausztrál államokban.

Az ausztrál vásárlókat keményen sújtja a friss gyümölcsök és zöldségek árának emelkedése.

A közösségi média felhasználói olyan fotókat tettek közzé, amelyeken a fejes saláta ára meghaladja a 10 ausztrál dollárt (2620 Forint), ami a szokásos ár háromszorosa.

A világ többi országához hasonlóan Ausztráliát is érintették az ukrajnai háború és a világjárvány okozta élelmiszer-ellátási lánc-problémák.

Emellett komoly problémát jelentenek a szélsőséges időjárási események, például az év elején a keleti partvidéken bekövetkezett nagy áradások.

Forrás: BBC

A figyelmetekbe ajánljuk