A gyorséttermekben kapható nuggets-ek azaz csirkefalatok sokak kedvencei, különféle mártogatóssal valóban ínycsiklandóak, de talán a házilag gyártott változat még finomabb lehet. Nem is kell túl sokat bajlódni vele, hiszen pofonegyszerűen elkészíthető!
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkecomb (filé, bőr nélkül)
- 1 ek fokhagymapor
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 150 g zsemlemorzsa
- 15 dkg finomliszt
- 3 db tojás
- 7 dl napraforgó olaj
A filézett, bőr nélküli csirkecombokat felkockázzuk, és az aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a fűszereket, és jó alaposan összeturmixoljuk, mindaddig, amíg teljesen homogén nem lesz az állaga.
Ha kéz nedves kézzel nuggets formákat formázunk a masszából, és félretesszük. Három-négy ilyen formázás után érdemes bevizezni a kezünket, hogy ne ragadjon hozzá a massza.
A lisztet, panírt, felvert, enyhén sózott tojást külön tálakba tesszük, és bepanírozzuk a húst. Az olajat felforrósítjuk, és közepes lángon, több adagban kisütjük a csirkefalatokat – ha esetleg szükséges lenne, akkor nyugodtan fordítsunk rajta, amíg az olajban van.