Mi az, amit a kapszulás kávéfőzés kínál?
A Dolce Gusto kapszula nem véletlenül járta be a világot. Sokan, főleg akik szkeptikusak voltak, eleinte azzal illeték ezt a fajta kávézási formát, hogy a lusták megoldása. Csak azok vetemednek ilyesmire, akik időt akarnak megspórolni. Aztán ezek a hangok elcsendesedtek, majd teljesen elhallgattak. Ez sem a véletlen műve. Mivel kiderült, hogy a kapszulás kávéfőzés még a baristák szemével sem megvetendő. Mert olyan minőséget produkálhat, olyan ízű feketét csepegtethet a csészékbe, ami bizony egyedülálló, és ami sok esetben még a kávézókban sem feltétlenül ízlelhető meg.
Természetesen a kapszulás kávéfőző alkalmazásával rengeteg idő takarítható meg, mivel egyetlen gombnyomás után pár pillanat leforgása alatt megszülethet a hőn áhított fekete. De miért is lenne ez baj? Különösen manapság, ebben a rohanó, fejét vesztett világban. Viszont ez a típusú tempó egyáltalán nem megy a minőség rovására. Hogy miért nem? Azért, mert erről gondoskodik a belevaló, azaz a Dolce Gusto kapszula, ami annyira ínycsiklandó, annyira profi, annyira fenséges, annyira mennyei, hogy nemes egyszerűséggel kortyolásra méltó. Napjában többször.
Melyik az az ízvilág, ami beszerzésre érdemes?
Ez bizony egy felettébb jó kérdés, amire nagyon nehéz univerzális érvényű választ adni. Hogy miért? Azért, mert ez tulajdonképpen ízlés kérdése. Ha valaki például ragaszkodik, egyúttal él-hal az eszpresszóért, akkor annak nem feltétlenül a capuccino a legjobb választás – ez sem kizárt természetesen, de nem ez az elsődleges. Míg ha mondjuk valaki a jó tejes kávéélmények megszállottja, akkor nem vitás, hogy a latte a legoptimálisabb csészékbe való.
Úgyhogy még mielőtt általános érvényű tippeket adnánk, amik valakinek nyilván pont betalálnának, de többeknek biztosan nem inkább azt tanácsoljuk, hogy mindenki aszerint válogasson, hogy mit diktál az ízlése. Jó ötlet például külön megnézni a hétköznapokat, és az ünnepnapokat, mert az majdnem mindenkinél megfigyelhető, hogy akadnak nívós pillanatok, amik extra innivalót követelnek, ellenben a mindennapokban van egy olyan fekete fajta, ami passzol a rohanáshoz, és mondjuk a napi többszöri lefőzéshez. Ha ezeket sikerül számba és számításba venni, akkor onnantól kezdve nem nehéz rátalálni azokra a típusokra és ízekre, amik személy szerint a legtökéletesebbek. Bónuszként pedig jöhet még egy csomag a vendégeknek. Valami extra, valami tényleg különleges, amitől a kávézás még extrémebbé válik.
Minél több darabos a csomag, annál jobban megéri megvásárolni, de ritkán alkalmazott típusoknál nem feltétlenül célszerű túl nagy adaggal készülni, ugyanakkor a mindennapos kapszulákból jöhet a nagyobb kiszerelés.