S. Pellegrino kávés víz
Úgy látszik a nagy italmárkák célul tűzték ki, hogy az eddig sikeres, jó bevált receptjeiket zsebre rakják, és valami teljesen más felé kacsingassanak.

Mutattunk itt már be szalonnás sört, de a Coca-Cola például az alkoholos italok piacára törne be, míg a Pepsi nyugtató itallal rukkol elő a közeljövőben.

Most egy újabb nagy múltú italgyártó jelentette be a nagy dobását:

a több mint 120 éves S.Pellegrino kávé ízű szénsavas vizet dob a piacra.

Igen, kávés ásványvizet.

Az eddig inkább gyümölcsös ízvilágokat gyártó S.Pellegrino itala az enyhén koffeines, Essenza termékcsaládhoz tartozik majd, és rögtön három ízzel is előrukkolt a márka: a vanília-kávé, kakaó-kávé és karamell-kávé trió kerül a polcokra.

A vállalat minden bizonnyal érezhette, hogy az éles váltás és kombináció magyarázatra szorul, és nem sok ember nyála fut össze a kávés víz hallatán; ezért sajtóközleményben tesznek ajánlást a termékek fogyasztásához. Ebből kiderül, hogy rendkívül fontos, hogy mit csipegetünk az ital mellé: a vaníliás kávéhoz például friss bogyós gyümölcsöket és dióféléket ajánlják, a kakaó és kávé ízű vízhez az aprósüteményeket, a croissant vagy a muffint írják, míg a karamella-kávé mellé a fehér cheddar sajt és alma- vagy körteszeletek harmonizálnak – állítólag.

Twitter/S.Pellegrino

Szinte már meg sem lepődünk, hogy a kávés vizek nullkalóriások, és sem cukrot, sem édesítőszert sem tartalmaz. Ugyan még itthon nem kapható, de minden bizonnyal rövid időn belül a magyar fogyasztók is kipróbálhatják az elvileg pörgető, frissítő és hidratáló kávés ásványvizet. Az Amazonon egyébként már rendelhető, és a kiskereskedelmi áruk 5,99 dollár.

(Delish)

A figyelmetekbe ajánljuk