A legnagyszerűbb megoldások kulcsa sokszor az egyszerűségben rejlik. Igaz ez a karácsonykor hátramaradt süteményekre is, amelyeket egy egyszerű trükkel nagyon sokáig frissen tarthatunk.
A sütik készítésekor a textúra legalább annyira kulcsfontosságú, mint az íz. Különösen igaz ez karácsonykor, amikor több napra előre kell készülnünk.
Ezt is olvasd el! A bejglin túl – 4 különleges desszert a karácsonyi asztalra
Gyakran azonban előfordul, hogy a rossz tárolás miatt a süteményeink hamar kiszáradnak, elvesztik puhaságukat. Ennek a problémának a kiküszöbölésére Jocelyn Delk Adams, a Grandbaby Cakes nevű TikTok-csatorna készítője egy rendkívül hatékony trükköt osztott meg követőivel, amire a Drive magazin figyelt fel.
@grandbabycakes Baking Hack to keep your cookies soft long after baking. What are some baking tips you have? #bakinghack #cookiehack #softcookies #bakingtips #grandbabycakes
A trükk megvalósítása egy percbe se telik, és mindössze két dologra van hozzá szükségünk, amelyek szinte biztos, hogy a legtöbb háztartásban megtalálhatóak.
Ez is érdekelhet: Forralt bor a tortába? Az ünnepi asztalt legkedveltebb desszertje lesz
Az egyik kellék egy befőttes üveg, amelybe beletesszük a süteményeket. A másik pedig egy szelet – lehetőleg fehér – kenyér, amelyet bedobunk az üvegbe az édességeink mellé. Ezután nincs más dolgunk, mint jó erősen, lehetőleg légmentesen lezárni az üveget.
A trükk lényege, hogy a szelet kenyér nedvességét magukba szívják a sütemények, így pedig elkerülhető lesz a kiszáradásuk.