Mit nem érdemes a hűtőben tárolni? A hűtőszekrény a modern otthoni élet csodája, elrejthetjük a maradék pizzánkat, hidegen tarthatjuk az italokat, azonban akad néhány élelmiszer, amit nem érdemes hűteni.
Bazsalikom
A legtöbb fűszernövénnyel ellentétben a bazsalikom szobahőmérsékleten tartva a legtartósabb. A bazsalikom ideális tárolásához vágjuk le a végeit, és tegyük egy pohár szobahőmérsékletű vízbe, ügyelve arra, hogy a vizet néhány naponta cseréljük. Ezzel szemben a hűtőszekrényben tárolt bazsalikom valószínűleg csak néhány napig tartható el.
Ez is érdekelhet: Hogyan tároljuk a húst a hűtőben?
Hagyma, fokhagyma és mogyoróhagyma
Egészben hagyva a hagyma, a fokhagyma és a mogyoróhagyma akkor áll el a legtovább, ha száraz, sötét, szobahőmérsékletű helyen, például fiókban, kamrában tároljuk. A meghámozott és feldarabolt hagymát, fokhagymát és mogyoróhagymát azonban mindig a hűtőszekrényben kell tárolni.
Banán
A hűtőszekrény hideg hőmérséklete megakadályozza a banán érését. Ha szeretnénk, hogy a banán megfelelően megérjen (esetleg túl zöld az ízlésének), akkor tartsuk a gyümölcsöt a konyhapulton. Ha a banán elérte az általunk kívánt érettséget, akkor kis ideig a hűtőszekrény alkalmas tárolási hely lehet.
Olvasd el ezt is! Meddig tárolható egy pezsgő, ha már kibontottuk?
Paradicsom
A banánhoz hasonlóan a hűtőszekrény hűvössége megakadályozza a paradicsom érését. Mivel a legtöbb szupermarketben árult paradicsom további érlelésre szorul, az azonnali hűtést nem jó megoldás.