​Seungji Mun x Samsung dizájnhűtő
Seungji Mun x Samsung

Itt a hűtő, ami olyan szép, hogy egyáltalán nem tűnik hűtőnek

Képzeljünk magunk elé egy hűtőt. Most egy nagyon szép hűtőt. Megvan? Biztos, hogy így kell kinéznie? Egy szöuli dizájner szerint nem, ő ugyanis elkezdett a dobozon kívül gondolkozni.


A szöuli dizájner, Seungji Mun a Samsunggal közösen olyan újfajta hűtőgépeket alkotott, amelyek a cég zászlóshajóinak számító gépek profi képességeit ötvözik egy vadiúj, elegáns külsővel. A hűtők megjelenése formabontó: annyira szépek, mintha nem is hűtők, hanem elegáns bútordarabok lennének.

Túlmutat a funkcióján

\u200bSeungji Mun x Samsung diz\u00e1jnh\u0171t\u0151

Seungji Mun x Samsung

Alapanyaguk újrahasznosított, ám magas minőségű vászon, fa, fém, és mindegyik gondosan lett kiválasztva. Ezeknek a háztartatási eszközöknek köszönhetően búcsút inthetünk a megszokott, konzervatív hűtőknek, és üdvözölhetjük a „bútorosított" konyhai gépeket az otthonunkban.

Biztos a konyhában a helye?

\u200bSeungji Mun x Samsung diz\u00e1jnh\u0171t\u0151

Seungji Mun x Samsung

A dizájnhűtő „testre szabható": a vásárlók saját igényeiknek megfelelően tudják összeállítani a hűtő funkcióit és méreteit. A dizájner biztosra veszi, hogy az újragondolt hűtők a nappalikba is tökéletesen beilleszthetők, akár a lakás ékszereként is megállják a helyüket. Seungji Mun úgy véli, hogy ezzel megváltoztatható a hűtőkről való eddigi gondolkodásmódunk. Magyarázata szerint ugyanis a hűtőszekrény egy tároló, mint ahogyan egy polcrendszer vagy egy üvegszekrény is az, és így a hűtőszekrények sokkal közelebb állnak a nappalikban található vitrinek világához, mint azt eddig hittük.

A figyelmetekbe ajánljuk