konyhai hütő
Sokan nem nagyon figyelnek rá, aminek az egészségük láthatja kárát.

A hűtőket úgy lettek tervezve, hogy bizonyos élelmiszereket egy adott helyen tároljunk. A nyers húsokat viszont szinte mindenki rossz helyre rakja. Ez a kellemetlen szag mellett még egészségügyi problémához is vezethet. A Vince mutatta be a tastintable oldala alapján a probléma okait és annak megoldását.

Az egyik legkönnyebben betartható szabály, hogy egyáltalán ne tároljunk állati eredetű termékeket a hűtőszekrény ajtajában – a tojástól a steakig ez mindenre vonatkozik. A hűtőszekrény ajtaja nem arra lett kitalálva, hogy például húst tároljunk benne. Az állandó ajtónyitogatás miatt az ott található élelmiszerek hőmérsékletingadozásnak vannak kitéve, így könnyebben megromlanak.

Mivel a hűtőszekrény ajtaját rendszeresen nyitogatod, az ott található élelmiszerek állandó hőmérséklet-ingadozásnak vannak kitéve, így könnyebben megromlanak.

Ezzel pedig olyan veszélyes baktériumok szaporodhatnak el, amelyekkel jobb nem találkozni.

Akkor hol? 

A húst érdemes a hűtőszekrény legalsó polcára helyezni, mivel itt ingadozik a legkevésbé a hőmérséklet – tanácsolja a Vince. Egyes hűtőkben helyet kaptak olyan speciális rekeszek, amiket kifejezetten a húsok tárolására terveztek. A hűtő ezen részeiben nem fog a hús túlságosan lehűlni vagy megmelegedni.

Ha a hűtő legalsó részen áll a hús, akkor megakadályozható a keresztszennyeződés is, vagyis a nyers húsról nem tud átjutni semmilyen egészségügyi problémát okozó baktérium más élelmiszerekre.

Ha nincsenek ilyen fiókok, akkor használjunk egy átlátszó tárolót, ami elválasztja a húst a hűtő többi ételétől.

A hűtő ajtaját pedig használjuk a nem megromlandó italok tárolására.


A figyelmetekbe ajánljuk