Megúszós vacsoraötlet a pörgős hétköznapokra, amit a kezdő szakácsok is pár perc alatt elkészíthetnek!
Összetevők:
- egy kisebb darab vaj
- 170 g paradicsompüré
- bármilyen sajt
- fokhagyma
- spagetti
Ez is érdekelhet:Otthon készült orzo tészta borsóval, mentával és parmezánnal
Elkészítése:
Forraljunk fel egy fazék erősen sózott vizet, és főzzük meg a spagetti. Majd két csésze tésztavizet tegyünk félre.
Amíg a tészta forr, egy nagy serpenyőben közepes-magas hőfokon olvasszuk meg a vajat. Hagyjuk, hogy a vaj addig habozzon és sisteregjen, amíg mély borostyánszínűvé nem válik, és isteni aromával tölti meg a konyhát. Adjuk a vajhoz a paradicsompürét, és gyakori kevergetés mellett addig főzzük, amíg a paradicsompüré színe sötétedni nem kezd, és nem kezd a serpenyőhöz tapadni. Ekkor adjuk hozzá a tésztavizet, és keverjük össze.
Forraljuk fel a mártást, és hagyjuk főni körülbelül öt percig, amíg besűrűsödik. Kóstoljuk meg, és ízesítsük sóval, ha szükséges, vagy szórjunk bele egy kis fokhagymaport. Adjuk a tésztát a szószhoz, és forgassuk meg, hogy bevonja; főzzük még egy percig, amíg a tészta al dente nem lesz. Azonnal tálaljuk frissen reszelt, sajttal vagy akár sült fokhagymával.