Nemcsak ízletes, de olcsó is – tésztaszósz házilag

Nemcsak ízletes, de olcsó is – tésztaszósz házilag

Megúszós vacsoraötlet a pörgős hétköznapokra, amit a kezdő szakácsok is pár perc alatt elkészíthetnek!


Összetevők:

  • egy kisebb darab vaj
  • 170 g paradicsompüré
  • bármilyen sajt
  • fokhagyma
  • spagetti

Ez is érdekelhet:Otthon készült orzo tészta borsóval, mentával és parmezánnal

Elkészítése:

Forraljunk fel egy fazék erősen sózott vizet, és főzzük meg a spagetti. Majd két csésze tésztavizet tegyünk félre.

Amíg a tészta forr, egy nagy serpenyőben közepes-magas hőfokon olvasszuk meg a vajat. Hagyjuk, hogy a vaj addig habozzon és sisteregjen, amíg mély borostyánszínűvé nem válik, és isteni aromával tölti meg a konyhát. Adjuk a vajhoz a paradicsompürét, és gyakori kevergetés mellett addig főzzük, amíg a paradicsompüré színe sötétedni nem kezd, és nem kezd a serpenyőhöz tapadni. Ekkor adjuk hozzá a tésztavizet, és keverjük össze.

Forraljuk fel a mártást, és hagyjuk főni körülbelül öt percig, amíg besűrűsödik. Kóstoljuk meg, és ízesítsük sóval, ha szükséges, vagy szórjunk bele egy kis fokhagymaport. Adjuk a tésztát a szószhoz, és forgassuk meg, hogy bevonja; főzzük még egy percig, amíg a tészta al dente nem lesz. Azonnal tálaljuk frissen reszelt, sajttal vagy akár sült fokhagymával.


A figyelmetekbe ajánljuk