Otthon készült orzo tészta borsóval, mentával és parmezánnal

Mi az az orzo? Egy olasz tésztakülönlegesség. Érdemes kipróbálni, ha szeretjük az újdonságokat.


Rachel Roddy receptjében egy olasz tésztakülönlegességgel találkozhatunk, ami nem más, mint az orzo. Ez egy rizsalakú tészta, melynek jelentése árpa, de ez ne tévesszen meg túlságosan minket. A borsós-mentás recept elkészítése fél órát vesz igénybe, a készétel pedig négy főt szolgál ki.

Orzo tészta borsóval, gyógynövényekkel és parmezánnal

Hozzávalók

  • 1 kis marék petrezselyem
  • 5 evőkanál extra szűz olívaolaj (és egy kevés a tálaláshoz)
  • 1 közepes méretű hagyma hámozva és apróra vágva (vagy 5 újhagyma apróra vágva)
  • Só és fekete bors
  • 300g fagyasztott borsó, kiolvasztva
  • 220g orzo, rizoni vagy tört spagetti
  • 1 liter víz / alaplé
  • 1 szál menta
  • 40g reszelt parmezán

Elkészítés

Aprítsuk fel a petrezselyem szárát és tegyük félre a leveleit.

Tegyük az olívaolajat, a hagymát, a felaprított petrezselyemszárat és egy csipet sót egy mély serpenyőbe. Helyezzük az edényt lassú tűzre, amíg a hagyma meg nem puhul. Ez körülbelül 10 percet vesz igénybe.

Adjuk hozzá a borsót, majd keverjük össze. Ekkor jöhet bele az orzo tészta is. Ismét keverjünk, ezután adjuk hozzá a vizet vagy az alaplevet, és hébe-hóba kevergetve addig pároljuk őket, amíg a tészta meg nem fő.

Finoman vágjuk össze a megmaradt petrezselymet és a menta leveleket, majd a főzés utolsó percében adjuk hozzá az ételhez. Vegyük le a hőről a serpenyőt, szórjuk meg a tésztát parmezánnal és egy kevés extra szűz olívaolajjal tálalhatjuk is.

(Forrás: Guardian)


A figyelmetekbe ajánljuk