vékony nő

Van egy gyümölcs, ami segít a fogyásban, és még az étrenden se kell változtatni

A gyümölcs beiktatása mindenképp hasznos lehet a fogyókúra alatt, különösen azért, mert nagy segítség lehet az étvágy kontrollálásában – nem mellesleg segít a fogyásban is.


Kutatások szerint az aszalt szilva jelentősen csökkentheti a derékbőségünket – írja a PsyBlog.

A kísérletben résztvevők teltebbnek érezték magukat és – akik aszalt szilvát fogyasztottak – egyharmaddal több súlyt is veszítettek, szemben azokkal, akiknél nem volt beiktatva az étrendbe.

Ráadásul a vizsgálat résztvevői anélkül fogytak, hogy más változtatásokat eszközöltek volna az étrendjükben vagy az életmódjukban.

A kutatók szerint az aszalt szilva valószínűleg rosttartalma miatt segítheti a fogyást. Mindez azért is jó hír, mert a gyümölcsöt kifejezetten könnyű beilleszteni az étrendbe.

Mivel a rostok növelik a teltségérzetet, ami miatt a kalóriabevitel is csökkentik, a rostbevitel nagyban elősegítheti az eredményes fogyókúrát.

A mostani vizsgálatban száz elhízott és túlsúlyos ember szerepelt, akiket 12 héten keresztül követtek a kutatók.

A vizsgálatban szereplők többsége kezdetben kevesebb rostot fogyasztottak az ajánlottnál. Majd az egyik felük csak általános tanácsokat kapott arról, hogy milyen típusú nassolnivalók a legegészségesebbek. A másik csoportnak viszont megmondták, hogy 15 vagy annál több aszalt szilvát egyenek a kísérlet alatt.

profimedia

Az eredmények azt mutatták, hogy azok, akik aszalt szilvát fogyasztottak, átlagosan két kilót fogytak, szemben a másik csoport 1,5 kilójával – mindezt úgy, hogy semmilyen más étrendi változtatást nem eszközöltek a kutatók.

Ezek az első olyan adatok, amelyek bizonyítják, hogy az aszalt szilva fogyasztása a testsúlycsökkentő étrend részeként nem jár negatív mellékhatásokkal. Hosszú távon valóban előnyös lehet a fogyókúrázók számára, mivel csökkenti az éhséget és csillapítja az étvágyat; ez a fogyás fenntartásakor komoly kihívást jelent

– mondta Jo Harrold, a kutatás vezetője.


A figyelmetekbe ajánljuk