Tegyük félre a jól bevált kapros, ezersziget és fokhagymás dresszingeket, hiszen ez gines verzió lesz a család új kedvence. A gin martini a 2023-as koktéldivat első számú sztárja lesz – állítja a Food52. Azt azonban sokan nem tudják, hogy az italból pikkpakk remek saláta dresszinget is készíthetünk.
Összetevők:
- 1/4 csésze olívabogyó sós leve(lehetőleg zöld olajbogyóból)
- 2 teáskanál sima dijoni mustár
- 2 gerezd fokhagyma, meghámozva és felaprítva
- 1 csésze extra szűz olívaolaj
- 1/2 teáskanál gin
- 3 szál rozmaring, leveleit leszedjük és durván felaprítjuk.
- 1/4 teáskanál őrölt koriander
- 1 teáskanál kóser só, plusz még több ízlés szerint
- frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
Ez is érdekelhet: Különleges gin-élmény a város felett: megkóstoltuk a St. Andrea Wine&Skybar koktéljait
Olvasd el ezt is! Újabb lépés a világhír felé: aranyérmes a magyar gin
Elkészítése:
Egy kis konyhai robotgépben (vagy egy közepes tálban) keverjük össze a sós páclét, a mustárt és a fokhagymát. Pépesítsük. Majd szépen lassan öntsük hozzá az olívaolajat, amíg alaposan össze nem keveredik. Ha kézzel keverjük, lassan, erőteljesen kevergetve adagoljuk az olívaolajat. Ezután adjuk hozzá a gint, a rozmaringot, a koriandert és a sót. Turmixoljuk, majd ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.
Alternatív megoldásként, ha nem akarjuk elővenni a konyhai robotgépet, akkor az összes hozzávalót tegyük bele egy befőttesüvegbe, és kézzel rázzuk össze, amíg összeáll. Csak arra ügyeljünk, hogy a rozmaringot előbb aprítsuk finomra!