soup in white ceramic bowl beside stainless steel fork and bread knife

Nincs jobb nyáron a gazpachonál

Meleg időben hideg, lédús ételt érdemes fogyasztani, ez pedig mind igaz a gazpachora.


A mai La Mancha tartományból származó gazpachot már azelőtt főzték, hogy egyáltalán létezett volna Spanyolország, hogy jellegzetes ételévé válhasson, mint ma. Mindössze 20 perc alatt pedig akár el is tudjuk készíteni!

Amire mindenképpen szükségünk lesz hozzá:

  • 1kg paradicsom
  • 1db kígyóuborka
  • egy fél vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • másfél evőkanál balzsamecet
  • 70ml olívaolaj
  • só ízlés szerint

A paradicsomokat mossuk meg, aztán pedig hántsuk le a héjját. Semmiképpen se rakjuk forró vízbe, hiába lenne úgy gyorsabb. A gazpacho ugyanis egy nyers leves. A lehámozott paradicsomot ezután felvágjuk, a kígyóuborkát meghámozzuk, majd összeöntjük mindkettőt.

Felvágjuk a hagymát és foghagymát, majd azt is hozzáadjuk. Végül jön a balzsamecet és az olívaolaj, na meg a só. Ha ez mind egyben van, már csak össze kell turmixolnunk és hűtőbe tennünk lehűlni. Amennyiben túl sűrű lenne, egy picit hígíthatjuk közben vízzel. De ha meghült, már készen is vagyunk és ehetünk!

(Forrás: Nosalty)


A figyelmetekbe ajánljuk