fügelekvár

Élvezd a nyár ízét ezzel a szuper egyszerű, mindössze néhány hozzávalóból készült fügelekvár recepttel!


Hozzávalók:

  • 500 g füge
  • 250 g cukor
  • 2 dl víz
  • két evőkanálnyi citromlé
  • 2 db fahéjrúd
  • 1 db vanília

Elkészítése:

A fügét mossuk meg, majd vágjuk fel és tegyük egy edénybe. Ezt követően öntsük fel hideg vízzel, adjuk hozzá a két fahéjrudat és a vaníliarudat is, illetve kaparjuk bele a vanília magjait. Felforraljuk az egészet, majd krumplinyomóval kicsit dolgozzuk össze, nyomkodjuk. Ezután jöhet a cukor, és alacsony lángon főzzük, míg sűrű nem lesz. Közben pedig kevergessük.

A vanília- és fahéjrudakat szedjük ki, majd kézi botmixerrel pürésítsük. Jöhet a citrom lé és forraljuk még egy kicsit. Akkor lesz kész, ha sűrű és ragadós. Amikor elkészült üvegekbe töltjük és alaposan lezárjuk. Legvégül az üvegeket 20-30 percre fejtetőre állítjuk, ezután száraz, hűvös helyen hagyjuk kihűlni.

A figyelmetekbe ajánljuk