Élvezd a nyár ízét ezzel a szuper egyszerű, mindössze néhány hozzávalóból készült fügelekvár recepttel!
Hozzávalók:
- 500 g füge
- 250 g cukor
- 2 dl víz
- két evőkanálnyi citromlé
- 2 db fahéjrúd
- 1 db vanília
Elkészítése:
A fügét mossuk meg, majd vágjuk fel és tegyük egy edénybe. Ezt követően öntsük fel hideg vízzel, adjuk hozzá a két fahéjrudat és a vaníliarudat is, illetve kaparjuk bele a vanília magjait. Felforraljuk az egészet, majd krumplinyomóval kicsit dolgozzuk össze, nyomkodjuk. Ezután jöhet a cukor, és alacsony lángon főzzük, míg sűrű nem lesz. Közben pedig kevergessük.A vanília- és fahéjrudakat szedjük ki, majd kézi botmixerrel pürésítsük. Jöhet a citrom lé és forraljuk még egy kicsit. Akkor lesz kész, ha sűrű és ragadós. Amikor elkészült üvegekbe töltjük és alaposan lezárjuk. Legvégül az üvegeket 20-30 percre fejtetőre állítjuk, ezután száraz, hűvös helyen hagyjuk kihűlni.