A hosszú ideje tartó nyári hőség hamarosan véget ér, arra viszont még bőven marad idő, hogy elkészítsd ezt az egészséges, tápláló és frissítő szezonális salátát. Plusz pont, hogy az étel fehérjetartalmáról a fekete bab gondoskodik, így teljesen vegetáriánus a recept.
Hozzávalók a salátához:
- 400 g konzerv fekete bab, lecsepegtetve
- 2 marék bébispenót, nagy darabokra vágva
- 500 g paradicsom, nagy darabokra vágva
- fél kígyóuborka hosszában kettévágva, kimagozva és átlósan felszeletelve
- 1 mangó, meghámozva és darabokra vágva
- 1 nagy vöröshagyma, félbevágva és finomra szeletelve
- 6-8 retek, szeletelve
- 2 avokádó, meghámozva és felszeletelve
- 100 g feta, összemorzsolva
- maréknyi fűszernövény (az öntetből félretéve)
Ez is érdekelhet! Könnyed mártogatós a grillhúsok mellé: borsós-avokádós krém
Hozzávalók az öntethez:
- nagy csokor menta
- kis csokor koriander
- kis csokor bazsalikom
- 1 nagyobb zöld chili, kimagozva és felaprítva
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 100 ml extra szűz olívaolaj
- 2 lime leve
- 2 evőkanál fehérborecet
- 2 teáskanál méz
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Ezt a receptet is ajánljuk figyelmedbe: Így készül az isteni fügelekvár, amit kezdőként sem tudsz elrontani
Így készül:
- Készítsük el az öntetet: turmixoljuk össze a hozzávalókat egy konyhai robotgépben. Egy kevés fűszernövényt tegyünk félre a salátához. Az öntetet akár 24 órával a tálalás előtt is elkészíthetjük.
- Öntsük a babot és bébispenótot egy nagy tálba. Adjuk hozzá a paradicsomot, az uborkát, a mangót, a hagymát és a retket, majd óvatosan forgassuk őket össze a kezünkkel. Tegyük a saláta tetejére az avokádót, a fetát és a friss fűszernövényeket, az öntetet pedig mellé tálaljuk.
Forrás:BBC Good Food