Fotó: Shutterstock
augusztus 31., 2024  ●  Gasztronómia
Hamu és Gyémánt

Itt a tökéletes saláta a kánikula utolsó napjaira

A hosszú ideje tartó nyári hőség hamarosan véget ér, arra viszont még bőven marad idő, hogy elkészítsd ezt az egészséges, tápláló és frissítő szezonális salátát. Plusz pont, hogy az étel fehérjetartalmáról a fekete bab gondoskodik, így teljesen vegetáriánus a recept.

​Hozzávalók a salátához:

  • 400 g konzerv fekete bab, lecsepegtetve
  • 2 marék bébispenót, nagy darabokra vágva
  • 500 g paradicsom, nagy darabokra vágva
  • fél kígyóuborka hosszában kettévágva, kimagozva és átlósan felszeletelve
  • 1 mangó, meghámozva és darabokra vágva
  • 1 nagy vöröshagyma, félbevágva és finomra szeletelve
  • 6-8 retek, szeletelve
  • 2 avokádó, meghámozva és felszeletelve
  • 100 g feta, összemorzsolva
  • maréknyi fűszernövény (az öntetből félretéve)

Ez is érdekelhet! Könnyed mártogatós a grillhúsok mellé: borsós-avokádós krém

​Hozzávalók az öntethez:

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

  • nagy csokor menta
  • kis csokor koriander
  • kis csokor bazsalikom
  • 1 nagyobb zöld chili, kimagozva és felaprítva
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 100 ml extra szűz olívaolaj
  • 2 lime leve
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 2 teáskanál méz

Ezt a receptet is ajánljuk figyelmedbe: Így készül az isteni fügelekvár, amit kezdőként sem tudsz elrontani

​Így készül:

  1. Készítsük el az öntetet: turmixoljuk össze a hozzávalókat egy konyhai robotgépben. Egy kevés fűszernövényt tegyünk félre a salátához. Az öntetet akár 24 órával a tálalás előtt is elkészíthetjük.
  2. Öntsük a babot és bébispenótot egy nagy tálba. Adjuk hozzá a paradicsomot, az uborkát, a mangót, a hagymát és a retket, majd óvatosan forgassuk őket össze a kezünkkel. Tegyük a saláta tetejére az avokádót, a fetát és a friss fűszernövényeket, az öntetet pedig mellé tálaljuk.

Forrás: BBC Good Food

Nyitókép: Fotó: Shutterstock

A legfontosabb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzáférhetőségi eszközök