Könnyed mártogatós a grillhúsok mellé: borsós-avokádós krém

Könnyed mártogatós a grillhúsok mellé: borsós-avokádós krém

A zöldborsó édessége és az avokádó krémes állaga együtt igazán különleges ízvilágot eredményez. Ha te is unod már a megszokott szószokat és imádod az avokádós fogásokat, akkor érdemes elkészítened ezt az ínyencséget!


Hozzávalók:

  • 240 g fagyasztott, felolvasztott, héj nélküli zöld szójabab
  • 185 g fagyasztott zöldborsó, felolvasztva
  • 150 g felkockázott érett avokádó
  • 8 cl friss citromlé
  • 1 közepes gerezd fokhagyma
  • 1½ teáskanál só
  • ½ teáskanál őrölt kömény
  • ¼ teáskanál fekete bors
  • 3 jégkocka a turmixoláshoz
  • kb. 10 g friss bazsalikom
  • ½ teáskanál citromhéj

Elkészítése:

Adjuk a szójababot, a borsót, az avokádót, a citromlevet, a fokhagymát, a sót, a köményt, a fekete borsot és 3 jégkockát egy nagy sebességű turmixgépbe. Pürésítsük simára, szükség szerint megállítva a turmixgépet. Adjuk hozzá a bazsalikomot és a citromhéjat, és pépesítsük tovább, amíg összeáll. Azonnal is tálalható vagy légmentesen záródó edényben 3 napig tárolható a hűtőben.

A figyelmetekbe ajánljuk