Hozzávalók:
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 nagy sárga hagyma, lereszelve
- só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- 2 bögre tejföl
- 2 evőkanál majonéz
- apróra vágott friss metélőhagyma a díszítéshez
Ez is érdekelhet: Szardellából isteni salátaöntet? Miért ne!
Elkészítése:
Első lépés:
Serpenyőben, közepes lángon melegítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a hagymát, és fűszerezzük sóval. Gyakori kevergetés mellett főzzük 8-10 percig, amíg a hagyma elkezd megpuhulni és összeugrani. Ha ez megtörtént, akkor csökkentsük a hőfokot közepesen alacsonyra, és időnként megkeverve főzzük tovább 25-30 percig, amíg a hagyma nem karamellizálódik. (Ha úgy látjuk, hogy a hagyma kezd megégni vagy túl sok színt vesz fel, akkor a serpenyőt néhány evőkanál vízzel hígítsuk, és kevergessük.) Ha kész, tegyük félre kihűlni.
Második lépés:
Egy nagy tálban keverjük össze a tejfölt, a majonézt és a kihűlt hagymát, amíg jól összeáll. Tegyük át egy tálalótálba, és díszítsük apróra vágott friss metélőhagymával és frissen őrölt fekete borssal.