Hozzávalók
A klasszikus francia hagymaleveshez csak néhány egyszerű hozzávalóra van szükségünk, amelyek alapja a hagyma, a marhahúsleves, a bor, a Worcestershire-szósz és a fűszerek. Plusz egy kis szeletelt bagett és sok-sok sajt – írja a Vince.
Ez is érdekelhet: Ami nekünk meggy, az másnak uborka: 6 hideg leves a világ különböző tájairól
Milyen hagymát használjunk a francia hagymaleveshez?
A leves klasszikus elkészítési módja vöröshagymával történik, de bármilyen típusú hagyma kombinációjával is isteni finom.
Milyen sajt kerül bele?
A Gruyere sajt a hagyományos választás, de természetesen óriásit hibázni itt sem lehet, lényeg, hogy ne sajnáljuk!
Olvasd el ezt is! Két tavaszi leves, amit mindenki imádni fog!
Milyen bort válasszunk?
Bár a bor nem kötelező elem, mégis olyan mély ízvilágot kölcsönöz a levesnek, amit hiba lenne kihagyni. Használhatunk száraz fehérbort, például Sauv Blanc-t, Chardonnay-t, vagy száraz vörösbort, például Merlot-t vagy Pinot Noir-t.
A tökéletes francia hagymaleves három alapvető titka
- Alaplé: ez a leves hagyományosan marhahúslevesből készül. Ha az embernek van otthon maradék marhahúslevese vagy éppenséggel ideje, hogy a semmiből újat készítsen, mindenképp meg kell tenni. Ez a szíve-lelke a levesnek, és ez dönti el, hogy a végén sikerül-e vagy sem.
- Hagyma: a hagyma megfelelő karamellizálása kritikus fontosságú. A francia hagymaleveshez nem elég a gyors párolás vagy akár az aranybarnára sütés. Ezeknek a hagymáknak teljesen karamellizálódniuk kell a legmélyebb szín és íz érdekében.
- Idő: ehhez a leveshez időre és türelemre van szükség. De megéri! A megfelelően karamellizált hagyma körülbelül 40 perc alatt készül el. Ezután azok sokáig párolódnak a húslevesben. Ha bárhol is próbálunk spórolni az idővel, akkor nem kapunk túl jó eredményt. A jó hír azonban az, hogy a főzés nagy részében nem kell semmit se csinálnunk, és nem kell végig a tűzhely mellett pepecselni.