Ez az egyszerű vietnami ihletésű rizstésztás pho leves pofonegyszerűen elkészíthető, amit kötelező friss fűszernövényekkel és zöldségekkel köríteni!
Hozzávalók:
- 1 kg marhacsont
- 50 dkg marhaszegy
- 1 ek só
- 3 ek halszósz
- 5 dkg gyömbér
- 10 darab szegfűszeg
- 2 darab fahéjrúd
- 5 darab csillagánizs
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 50 dkg marhahátszín
- 1 csomag újhagyma
- ízlés szerint friss koriander/menta/bazsalikom
- 2 darab lime
- 50 dkg rizstészta
Ez is érdekelhet: Szellem a pohárban, szusimennyország és a hegycsúcs – ellátogattunk a YAMA-ba
Elkészítése:
A csontot öntsük fel vízzel, majd viszonylag alacsony lángon kezdjük főzni, hagyjuk ott minimum 4-5 órát.
Egy serpenyőt nagyon forróra hevítünk, félbe vágjuk a fokhagymafejet, a gyömbért és a hagymát, és pirítsu meg a vágott oldalukkal lefelé. Amennyiben színt kaptak, tegyük a levesbe. A fűszereket is érdemes megpirítani a serpenyőben, majd őket adagoljuk hozzá. Ezután jöhet a halszósz és a marhaszegy. Szintén ne túl nagy lángon főzzük, addig, amíg hús puha nem lesz.
Ha elég omlós a hús, óvatosan szűrjük le a levest. Vékony szeletekre vágjuk a hátszínt, majd helyezzük a rizstésztával együtt a tányérba. Erre szedjük rá a tűzforró levest, majd ízlés szerint fűszerezhetjük tovább.