pho leves

Ez az egyszerű vietnami ihletésű rizstésztás pho leves pofonegyszerűen elkészíthető, amit kötelező friss fűszernövényekkel és zöldségekkel köríteni!



Hozzávalók:

  • 1 kg marhacsont
  • 50 dkg marhaszegy
  • 1 ek só
  • 3 ek halszósz
  • 5 dkg gyömbér
  • 10 darab szegfűszeg
  • 2 darab fahéjrúd
  • 5 darab csillagánizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma

  • 50 dkg marhahátszín
  • 1 csomag újhagyma
  • ízlés szerint friss koriander/menta/bazsalikom
  • 2 darab lime
  • 50 dkg rizstészta

Ez is érdekelhet: Szellem a pohárban, szusimennyország és a hegycsúcs – ellátogattunk a YAMA-ba

Elkészítése:

A csontot öntsük fel vízzel, majd viszonylag alacsony lángon kezdjük főzni, hagyjuk ott minimum 4-5 órát.

Egy serpenyőt nagyon forróra hevítünk, félbe vágjuk a fokhagymafejet, a gyömbért és a hagymát, és pirítsu meg a vágott oldalukkal lefelé. Amennyiben színt kaptak, tegyük a levesbe. A fűszereket is érdemes megpirítani a serpenyőben, majd őket adagoljuk hozzá. Ezután jöhet a halszósz és a marhaszegy. Szintén ne túl nagy lángon főzzük, addig, amíg hús puha nem lesz.


Ha elég omlós a hús, óvatosan szűrjük le a levest. Vékony szeletekre vágjuk a hátszínt, majd helyezzük a rizstésztával együtt a tányérba. Erre szedjük rá a tűzforró levest, majd ízlés szerint fűszerezhetjük tovább.

A figyelmetekbe ajánljuk